Grøntsager
© iStock

Vil du gerne tabe dig? Her er grøntsagen, som giver dig et boost

Den er allerede blandt manges favoritter, så det er en glædelig nyhed, at den fører en masse sundhedsfordele med sig

6. maj 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Mmm... En lækker og frisk avokadomad eller en dejlig pastasalat med varmrøget laks og avokado – det lyder godt, ikk'? 

Den cremede, grønne grøntsag er blandt manges favoritter, og nu viser ny forskning, at den rent faktisk også kan give dit et boost, hvis du gerne vil tabe dig

Men vægttab er ikke den eneste sundhedsfordel, som avokadoen fører med dig. Forskerne har nemlig også fundet ud af, at grøntssagen kan minimere risikoen for diabetes og hjertesygdomme.

sunde frugter
© Unsplash.com / Mariana Medvedeva

Vægttab og lavere fedtprocent 

Gruppen af forskere har kigget på en række tidligere undersøgelser og koblet resultaterne sammen. Forskerne har blandt andet set på en undersøgelse, der konstaterer, at personer, der spiser meget avokado i deres kost, har et bedre blodtryk. 

Forskerne så også nærmere på en undersøgelse, der viste, at en gruppe overvægtige personer, der spiste en avokado hver dag i seks uger, tabte sig markant i både vægt og fedtprocent. 

Det viste sig også, at det ikke kun er avokado-"kødet", der er godt for din krop. Skrællen og kernen kan også bruges, men forskerne påpegede dog, at der mangler forskning, som helt bestemt kan fastslå, hvad de andre dele af grøntsagen kan føre med sig af positive ting. 

Du vil (garanteret) også kunne lide