Kvinde spiser chokolade
© iStock

Vidste du, at du spiser mere, hvis du ikke sover nok?

En ny undersøgelse viser, at din nattesøvn kan have stor betydning for, hvilket tal der står på badevægten. Læs her, hvordan det hænger sammen

18. november 2016 af Amalie Caroline Møller Bonde

Ja, du læste rigtigt. En ny undersøgelse viser nemlig, at vi indtager hele 400 kalorier mere den efterfølgende dag, hvis du ikke sover nok om natten.

På længere sigt kan det betyde, at det øgede kalorieindtag kan resultere i en vægtøgning. For én ting er, at vi vil indtage flere kalorier, men vi vil også have en tendens til at spise mindre sunde fødevarer med mindre protein og mere fedt, som indeholder flere kalorier pr. gram.

Gerda Pot er forfatter og foredragsholder i diabetes og ernæring på Kings College London, og hun står bag undersøgelsen. Hun fortæller, at når vi sover for lidt, vil kroppen producere mere ghrelin, som er det hormon, der fortæller os, at vi er sulte. Samtidig producerer kroppen mindre leptin, som hjælper kroppen med at regulere energi og indtagelsen af føde.

Derudover påpeger Pot også, at jo færre timer vi sover, desto længere tid har vi til at spise, og at vi ofte vil spise større portioner.

Pot konkluderer, at din nattesøvn har stor betydning for vores sundhed og ikke mindst for din vægt.

Du vil (garanteret) også kunne lide