Kærlighed til dine tarme
© Saxo

Træt af irriterede tarme? Disse to kogebøger kan gøre dem glade igen

Og det er både nemt og lækkert!

27. september 2017 af Gitte Høj

Det kan være temmelig besværligt, hvis du er en af dem, der døjer med irriteret tarm og har mest ro i maven, hvis du lever efter den såkaldte Low FODMAP-diæt. Diæten kan nemlig godt opleves som lidt af en spændetrøje med sine mange begrænsninger, men det råder Glade tarme med Low Fodmap Diet-salater bod på.

Den er skrevet af Rebecca Leth-Nissen Johansen, klinisk diætist og salatentusiast, og indeholder 40 opskrifter på skønt mavevenlige salater og er et fint bud på en kogebog, der omsætter nogle lidt indviklede principper til enkle og lækre salater


© Saxo

Toptrimmede tarme af Cæcilie Gamsgaard Seidel, Lisbeth Jensen, Mette Borre og Stine Junge Al-brechtsen, Politikens Forlag, 212 sider, 238 kroner. Kan købes her.  

Til dig, der også gerne vil spise vegetarisk

Er du sulten efter mere viden om diæten, baggrunden for den og behandlingen med den, kan Toptrimmede tarme varmt anbefales. Bogen er et must for dig, der gerne vil følge Low FODMAP-diæten og samtidig leve som vegetar eller spise vegetarisk et par gange om ugen.

I Low FODMAP er der nemlig begrænsninger på kulhydrater som rug, hvede og bælgfrugter, og som vegetar er der begrænsninger eller hel udelukkelse af proteiner fra dyreriget.

Bogen hjælper dig med at navigere og inspirerer dig med 51 opskrifter, der tager hånd om din fordøjelse


© Saxo

Glade tarme med Low Fodmap Diet-salater af Rebecca Leth-Nissen Johansen, Muusmann Forlag, 110 sider, 150 kr. Kan købes her.

Det er FODMAP-diæten

  • Low FODMAP-diæten er udviklet i Australien og kan hjælpe dig, der har irritabel tarm, mavesmerter, oppustet mave, luft i maven eller rumlen i maven.
  • Diæten går ud på at begrænse eller helt at udelukke særlige kulhydrater fra kosten i en periode. Herefter kan du gradvist tage dem ind i kosten enkeltvist.
  • Og på den måde finde ud af, hvilke fødevarer eller mængder du ikke tåler. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 79.

Du vil (garanteret) også kunne lide