Tag et kig på din tallerken, og tænk så over mængderne. Er det muligt at spise lidt mindre – måske kun 10 procent – kan du godt forvente at se resultater.
I hvert fald ifølge amerikansk forskning, som for nylig blev offentliggjort i det amerikanske medicinske tidsskrift The Lancet.
En større gruppe deltagere blev fulgt gennem 2 år. Den ene gruppe spiste som altid. Den anden gruppe spiste 12 procent færre kalorier end normalt, hvilket her svarede til 300 færre kalorier end normalt.
Deltagerne måtte spise, hvad de ville – fokus var alene antallet af kalorier. Dog viste det sig, at mange valgte at hælde de sunde råvarer på tallerkenen og dermed spise sundere – med flere grøntsager, fuldkorn og så videre.

Alle fordelene ved at give tallerkenen luft
Ved forsøgets afslutning havde deltagerne med 300 færre kalorier tabt i gennemsnit 7 kilo og havde derudover forbedret kolesteroltal, mere stabilt blodsukker og lavere blodtryk.
Men også søvnen var forbedret, og det samme var følelsen af overskud og glæde.
Så tag lidt mindre, og du vil få meget mere.
Kilde: The Lancet
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. november 2019.