Elcykel
© iStock

Kan en elcykel få os til at cykle (mere)?

Kan en elcykel ændre vores transport(u)vaner? Vi har testet cyklen, som giver en hjælpende hånd, og resultatet kan du læse lige her

19. december 2016 af Magasinet Liv

Du ved det godt. Du skal have minimum 30 minutters motion om dagen ved moderat til høj intensitet – og en tur til købmanden gør det ikke alene. Men åh, hvor kan den halve time være svær at finde. Og da særligt, når vejret begynder at gå bananas med blæst og slud, som bare ikke gør cykelturen til og fra arbejde til noget, du orker klokken meget tidligt om morgenen. 

Måske kan en elcykel gøre det lettere for os? Måske kan den få os til at orke. Det skal testes. 

Så vi gav en 40+ kvinde en elcykel i en uge for at se, om det kunne ændre hendes vane med at benytte benzindrevne transportmidler i stedet for en cykel. 

Elcyklen var en af Gazelles nye, supercool City Zen C8 HM med centermotor, otte gear og fire forskellige niveauer for batteribrug til en værdi af 19.999 kr. 

Elcykel
© Magasinet Liv

Magasinet Liv mener – efter 20 sekunder: “Jeg aldrig siddet på en cykel, som rykker sig så meget så hurtigt! Det er, som om der hele tiden er nogen, der giver mig en hånd i ryggen – uden den der irriterende følelse af et skub. Den får mig til at glide gennem trafik som smør.” 

Efter 30 minutter: “Så er jeg ankommet på mit arbejde, jeg er småsvedig på ryggen og lun i kinderne, og jeg føler mig på ingen måde besværet eller forpustet. Det er mærkeligt. Jeg kan bedst sammenligne det med at svømme. Samme følelse af motion uden besvær.” 

Efter 1 uge: ”Jeg har ikke en eneste morgen tænkt, at det orker jeg ikke. Jeg får rørt mig, jeg lander gladere ved havelågen, jeg er solgt.”

Eneste minus: “Prisen er pebret ...” 

Testen er første gang bragt i Magasinet Liv nr.69

Du vil (garanteret) også kunne lide