Jeg vil gerne tage 3 kilo på – men ikke om maven

Nogle gange er det ikke bukserne, der er for store, men maven, der er for lille.

26. november 2015 af Redaktionen

Kære brevkasse,
Jeg har et ønske. Nemlig for en gangs skyld, hvordan man tager tre-fire kilo på, uden at det sætter sig om maven? Jeg har tabt fire kilo ved at løbe, og det kan især ses i ansigtet, på overarme og overkrop, og desværre lidt for meget.

Venlig hilsen
Lili

 

Kære Lili,
Tillykke med alle de sundhedsmæssige gevinster, du får ved at være begyndt at løbetræne.  Jeg kan godt forstå, du synes, det er irriterende at tabe sig de ‘forkerte’ steder, men det er desværre umådelig vanskeligt at punkttabe sig, altså selv bestemme, hvor på kroppen du gerne vil bevare fedtet, og hvor du gerne ser det forsvinde.

En løsning kan være, at du begynder at styrke-træne. Det kan give dig mere muskelmasse, der hvor du ønsker – på overarme og overkrop. Du skal have lagt et program til dine behov af en instruktør, der har forstand på det. Hård styrketræning øger muskelmassen, og det er den eneste mulighed for at tage på selvvalgte steder. Ved en generel vægtforøgelse vil fedtet lagres på både ønskede og uønskede steder.

Det bedste råd, jeg kan give, vil være at fortsætte med løbetræningen, da det giver så mange sundhedsmæssige fordele, men samtidig huske at spise lidt ekstra hver dag.

Når du skal tage lidt på, skal du vælge sunde madvarer med mange kalorier, så du ikke behøver så store mængder. For eksempel indeholder nødder, tørret frugt, olier, avocadoer, bananer og grove brødtyper mange kalorier, som samtidig er sunde. Det er også en god idé at drikke noget med kalorier i. Drik for eksempel magre mælkeprodukter og saft sødet med sukker en gang imellem i stedet for vand, der jo ikke indeholder kalorier.

Kærlig hilsen
Gitte Wenneberg, klinisk diætist

Spørg om sundhed!
Har du et spørgsmål om sundhed? Vi har panelet, der kan svare: Pia Koefoed, praktiserende læge, Lotte Paarup, fysioterapeut, forfatter og foredragsholder samt Gitte Wenneberg, klinisk diætist. Skriv til os på liv@magasinetliv.dk. Hvis dit spørgsmål bliver valgt, får du også svar på mail.

Du vil (garanteret) også kunne lide