Hvorfor får jeg ikke flad mave?

Hvad gør du, når hverken pilates, gymnastik og styrketræning i fitnesscentret tager toppen af maven? Få svaret her!

17. september 2015 af Redaktionen

Det seneste års tid har jeg været flittig med maveøvelserne, selv om de ved Gud aldrig har været min bedste ven. Jeg har dyrket pilates, almindelig gymnastik og styrketræning i et fitnesscenter. Problemet er, at jeg ikke synes, min mave bliver stærkere eller fladere. Jeg synes, det er vildt hårdt at lave øvelserne, og jeg har stadig en grim delle midt på maven. Hvor meget skal der egentlig til, og kan jeg nogensinde håbe at få flad mave, når jeg aldrig rigtig har haft det?

Venlig hilsen Birgitte

Hej Birgitte
Jeg vil ikke love dig, at du kan få en lige så flad mave, som de helt slanke og smalle kvinder kan. Men det burde være muligt at få en mave, som du er glad for. Jeg vil dog minde dig om, at en flad mave ikke nødvendigvis udstråler sundhed. En mave, som stadig bevæger sig, når du trækker vejret, og som arbejder dynamisk sammen med dine bevægelser, er sundt. En mave, der er flad, fordi mavemusklerne er meget spændte, og fordi personen trækker maven ind, er absolut usundt. Det giver for eksempel dårlig fordøjelse, dårlig holdning, rygproblemer med mere.

LÆS OGSÅ: Sådan punkteter du ballonmaven

Det undrer mig, at du ikke mærker, at du bliver stærkere i din mave af at træne. Hertil har jeg én vigtig kommentar: Du bruger ret sikkert ikke din vejrtrækning optimalt. Er dette tilfældet, kan det være meget svært at opnå en ordentlig styrke i maven. Det kan naturligvis også være, fordi du træner forkert på anden vis. Måske laver du i virkeligheden for meget direkte træning for maven. Al bevægelse er sådan set mavetræning, da mavemusklerne hele tiden arbejder med på et eller andet niveau. Det er langt vigtigere end at lave en masse maveøvelser. Mavemusklerne kan faktisk blive slappere af at lave for mange uhensigtsmæssige maveøvelser og tilmed med en uhensigtsmæssig vejrtrækning. Ja, du læste rigtigt!

Jeg må også minde om, at for at komme af med dellen, som du omtaler, er du nødt til at se på din kost og livsstil. Sukker, hurtige kulhydrater og stress lejrer sig desværre på maven.

Jeg håber, det vender for dig, og ønsker dig fortsat god træning!

Med venlig hilsen Lotte, fysioterapeut

 

Spørgsmålet er bragt første gang i Magsinet Liv nummer 21.

 

Spørg om sundhed!
Har du et spørgsmål om sundhed? Vi har panelet, der kan svare: Pia Koefoed, praktiserende læge, Lotte Paarup, fysioterapeut, forfatter og foredragsholder samt Gitte Wenneberg, klinisk diætist. Skriv til os på liv@magasinetliv.dk. Hvis dit spørgsmål bliver valgt, får du også svar på mail.

LÆS OGSÅ: Få det bedste fra Magasinet Liv direkte i din indbakke - tilmeld dig nyhedsbrevet her!

Du vil (garanteret) også kunne lide