Hvordan bliver jeg slank i en fart?

Sidder din topmave også en smule i vejen? Finders der mon en lynkur? Få svaret her.

21. juni 2014 af Redaktionen

Jeg vil så gerne tabe fem kilo i en fart. Jeg lever egentlig sundt og er normalvægtig. Jeg har bare spist for meget (godt) i en periode, og nu skal topmaven af, før den sætter sig. Hvad er den bedste lynkur, du kan anbefale?

Grethe

 

Kære Grethe

Som udgangspunkt er jeg ikke glad for kure. Det er spild af kræfter at være på kur, for efter kuren sker der for det meste det, at du går tilbage til de kostvaner, som gav dig overvægten.

For at en kur skal være effektiv, skal kosten være reduceret i energi, altså kilojoule eller kalorier, og for langt de fleste vil det være forbundet med afsavn og måske sult. En kostomlægning er langt mere holdbar og mindre sultende, men hvis det er her og nu, du vil tabe dig, kan en kur jo være nødvendig. Men overvej grundigt, om en kur er noget for dig.

Når det så er sagt, så vil jeg da gerne anbefale pulverkur. Jeg har set utallige, som har tabt sig rigtig mange kilo ved at leve på pulver i en periode på op til otte uger. Det gode ved pulverkure er, at du bliver dækket ind med vitaminer og mineraler og ikke mindst protein, som er rigtig svært at få nok af, når du får meget få kalorier som på skrap kur. Får du ikke protein nok, vil du tære unødigt meget af musklerne, og det er jo fedtet, som skal tabes.

Pulverkure er designet sådan, at du forbrænder meget fedt, men holder igen på musklerne, men det kræver, at du ikke spiser andet, hvis du skal opnå optimal effekt. Pulverkure er ikke bare supereffektive, men også en sikker og sund metode, hvis kiloene skal rasle af. Der findes flere på markedet, de er meget ens i indhold, men der kan være stor forskel på, hvor godt de smager. Så smag dig frem.

Kærlig hilsen Gitte Wenneberg, klinisk diætist

 

Spørg om sundhed! Har du et spørgsmål om sundhed? Vi har panelet, der kan svare: Pia Koefoed, praktiserende læge gennem 15 år, Lotte Paarup, fysioterapeut. forfatter og foredragsholder samt Gitte Wenneberg, klinisk diætisk gennem 11 år. Skriv til os på liv@magasinetliv.dk. Hvis dit spørgsmål bliver valgt, får du også svar på mail.

 

Magasinet Livs brevkassepanel (fra venstre): Pia Koefoed, Gitte Wenneberg og Lotte Paarup.Du vil (garanteret) også kunne lide