Fra mormor-arme til mor-arme

Hvad gør man, når mormor-armene er kommet langt før tid? Magasinet Livs brevkasseredaktør har svaret - læs med her!

26. marts 2015 af Redaktionen

Jeg er en af de uheldige, som har fået mormor-arme – længe inden jeg skal være mormor! Og jeg nægter at skulle dække mine overarme, hver gang jeg skal noget i en kjole eller top. Hvordan strammer jeg dem tilbage?

Fie

 

 

Hej Fie

Mormor-arme er i en eller anden grad nok uundgåelige, må jeg først bedrøve dig med. Men jeg vil samtidig sige, at du godt kan holde dem på afstand, hvis du gør en indsats!

Det er vigtigt at acceptere, at vi har forskellige kroppe. Du må aldrig sammenligne dig med veninden. Vi har forskellige gener, som viser sig på en masse synlige og ikke synlige områder. Armene er en del af det. Det vil sige, at de arme, du har, er dem, du er født med – og dem må du leve med. Det er altså ikke alle, der kan få Madonnas arme, uanset træning.

Tilbage til, hvad du kan gøre nu og her. Du skal i gang med at se på din kost, dit stressniveau og din hormonbalance. Armene er et af vi kvinders fedtdepoter, og man ved, at stress, uhensigtsmæssig kost og for lidt søvn kan påvirke dette fedtdepot negativt.

Det er også godt at få gang i den gode gamle hamphandske. Brug den dagligt. Det øger cirkulationen i hud­en og fedtlaget, hvilket er med til at få en mere spændstig og frisk hud. Og så er blodcirkulationen et must, hvis fedtvævet skal forandres til muskler.

Ud over at se på din livsstil skal du også til at træne dine arme. Generelt handler det om, at du skal styrke musklerne i dine arme, og du skal huske alle musklerne, både skuldermuskler og overarmens muskler på for- og bagside (biceps og triceps). Du kan bruge styrketræning, men du kan også bruge yoga, pilates og andre krop og sind-orienterede træningsformer. Armene skal bare være en del af træningen. Og så skal du gøre det mere end en enkelt gang om ugen. Du skal op på tre gange om ugen for at få et mærkbart og synligt resultat.

God fornøjelse med at få dine mor-arme igen.

Venligst Lotte Paarup, fysioterapeut.

 

Spørgsmålet blev bragt første gang i Magasinet Liv nummer 31.

 

Spørg om sundhed!

Har du et spørgsmål om sundhed? Vi har panelet, der kan svare: Pia Koefoed, praktiserende læge gennem 16 år, Lotte Paarup, fysioterapeut, forfatter og foredragsholder samt Gitte Wenneberg, klinisk diætist i 12 år. Skriv til os på liv@magasinetliv.dk. Hvis dit spørgsmål bliver valgt, får du også svar på mail.

Du vil (garanteret) også kunne lide