Kvinde bruger trackerur
Hvis du primært vil måle skridt, kan du for få hundrede kroner købe en god tracker.© Getty Images

Du går mere, når du tæller skridt, viser forskning

1.850 ekstra skridt om dagen. Så meget mere gik testpersoner, som brugte app eller tracker.

14. januar 2022 af Jeanette Linder

Hvert et skridt tæller i jagten på en sundere krop. Men står det lidt sløjt til med at få rørt sig i det daglige, kan løsningen være ganske enkel: Brug en aktivitetstracker.

Den er nemlig ikke bare en smart dims om håndleddet – den motiverer faktisk til mere bevægelse, siger eksperter efter at have analyseret 28 forskellige studier på området. Sammenlagt deltog 7.000 personer mellem 18 og 65 år. De blev delt ind i to grupper, hvoraf den ene skulle bruge tracker eller en app på mobilen til at måle deres skridt i løbet af dagen. Gruppe nummer to skulle ikke gøre noget.

Testperioderne varede mellem 2 og 40 uger i alt, og uanset længden var resultatet enslydende: De personer, som målte deres skridt, gik længere hver dag end dem, der ikke målte deres skridt. 1.850 ekstra skridt om dagen blev det til i gennemsnit, hvilket måske ikke lyder voldsomt, men her minder vi endnu en gang om, at alt tæller!

Få flere skridt i hus

Brug påmindelser:

Indstil appen eller trackeren til jævnligt at påminde dig om at få gang i bentøjet. I studiet fik det netop folk til at bevæge sig endnu mere.

Et mål motiverer:

Sæt et konkret mål for, hvor mange skridt du vil gå hver dag, for eksempel 10.000 eller 12.000. Det er motiverende, når du hele tiden kan følge med i, hvor tæt du er på målstregen.

Kilde: British Journal of Sports Medicine

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 18. november 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide