Kvinde spiser chokolade
© iStock

Spis disse overraskende madvarer, og bliv mere end 100 år gammel

Har du også hørt, at bacon er usundt? Måske passer det ikke alligevel – ifølge disse mennesker, som alle er 100+, er hemmeligheden til et langt liv nemlig disse overraskende madvarer

13. januar 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Glem alt om, hvor usundt bacon, hotdogs og chokolade er. Det skal du i hvert fald ifølge disse kvinder og mænd, som har én ting tilfælles: De er alle over 100 år gamle. Det er ikke videnskabelig bevidst, men det er alligevel værd at tænke over.

For med en alder på 100+ må disse mennesker altså gøre et eller andet rigtigt, og måske ligger hemmeligheden bag et langt liv i vores kost? Her har vi i hvert fald samlet, hvad kvinder og mænd på over 100 år spiser, og hvad de mener, er vejen til et langt liv.

Rå æg

Mmmh... Et spejlæg til morgenmad er noget af det bedste, men Emma Moreno siger til The New York Times, at æggene altså skal spises rå. Hun har, siden hun var teenager, spist tre rå æg til morgenmad, og med en alder på 117 år må hun da gøre et eller andet rigtigt!

Hotdogs

Nu behøver du aldrig føle skyld, når du afslutter Ikea-turen med tre (virkelig billige) hotdogs, mens du maser dine nye indkøb ind på bagsædet af bilen. Ifølge Redbook sagde Helen Diekman, som blev 100 år, at hemmeligheden bag et langt liv er tre hotdogs om ugen. 

Bacon

Ja, du læste rigtigt. Bacon. Det sværgede Pearl Cantrell, som blev 105 år, i hvert fald til, og hun spiste bacon hver eneste dag, skriver Today.

Ifølge Telegraph gjorde Susannah Mushatt det samme, for hun startede også dagen med et par bacon-strimler. Hun blev 117 år.

Grød

109 år blev kvinden Jessie Gallan. Hun sagde engang til The Huffington Post, at hendes hemmelighed til et langt liv var at spise en skål med varm grød hver morgen. Hvis du selv vil forsøge dig med dette, kan du passende variere mellem en klassisk havregrød med frugt og nødder og en sund chiagrød.

Sushi

Misao Okawa blev 117 år, og ifølge The Telegraph spiste hun tre store måltider hver dag. Derudover var hendes yndlingsret sushi, som hun spiste mindst én gang om måneden. 

Gris

Ifølge Time mente Jeralean Talley, der blev 116 år, at vejen til et langt liv er fyldt med at spise en masse gris. Hver eneste jul lavede hun eksempelvis sylte, som oftest fremstilles af grisehoveder.

Alkohol

Vi er tidligere blevet bekendt med, at både øl og rødvin er godt for dit hjerte. Nu peger endnu et tegn på, at alkohol rent faktisk er sundt, for hvis du vil leve længe, kan du følge Mariano “Pops” Rotellis vane, som ifølge Times Herald er at drikke et shot whiskey i sin kaffe hver eneste morgen – måske du tænker “aaaarghhh…”, men manden er altså 107 år!

Funche

Emiliano Mercado del Toro blev 115 år, og ifølge The New York Times mente han, at hemmeligheden bag et langt liv er funche. Funche er en form for tilbehør, og det er kort og godt en sammenblanding af blandt andet majsmel, vand, mælk og smør. 

Hvidløg, honning, kanel, chokolade og olivenolie

Bernardo LaPallo mente, at hemmeligheden bag et langt liv er intet mindre end hvidløg, honinng, kanel, chokolade og olivenolie. Han blev 114 år. Også Fred Hale, som blev 113 år, var ifølge Los Angeles Times vild med honning. Han spiste en skefuld hver eneste dag.

Sammen er ingredienserne, Bernardo spiste, måske ikke så tiltalende, men hvidløg giver faktisk en herlig spids på smagen i en smoothie, honning giver sødme til ingefærsshotskanel er lækkert i sundhedsekspertens proteinbomber, chokolade får (altid!) vores mund til at løbe i vand, og olivenolie kan både bruges til stegning og i salater – derfor er det slet ikke så svært at følge Bernardos gode råd til et langt liv. 

Du vil (garanteret) også kunne lide