Souping er det nye juicing
© iStock

Souping er det nye juicing

Der er heldigvis langt fra fortidens suppekure til de velsmagende sundhedsbomber, der hitter i USA lige nu

20. september 2016 af Gitte Høj

Så er der suppe!

Engang skulle vi på suppekur, så blev juice et hit, og nu skal vi på suppevognen igen.  

Og suppe er rent faktisk en smart koststrategi, hvis du gerne vil fyre op for dit sunde liv. Souping hedder det, og det er en enkel og effektiv måde at få hevet en masse antiinflammatoriske stoffer ind i kroppen på. Og hvem vil ikke gerne ruste deres værn mod sygdom og ælde?

Souping - det nye juicing af Martin Kreutzer og Sandra Pugliese


10 dages soupingkur 

Suppe kan på samme måde som juice være en koncentreret terning af sunde stoffer, som får dine celler til at klappe i hænderne. For det første er suppe genialt for immunforsvaret på grund af de mange mikroskopiske plantestoffer, der holder kroppen stærk. Og for det andet mætter suppe dig godt og grundigt. Flere undersøgelser har vist, at suppe kan mætte bedre end andre retter, fordi den både fylder meget i maven og samtidig bliver der i længere tid.

Du kan nørde meget mere suppe i Souping - det nye juicing. Bogen indeholder over 40 opskrifter på kolde og varme supper, suppetilbehør og opskrifterne på 10 dages soupingkur med 3 dages kickstarter og 7 dages booster-fase.

Det er en meget inspirerende sag at bladre rundt i. Og overraskende. Hvad siger du for eksempel til jordbærsuppe med lakrids, brombær-hindbærsuppe med estragon eller ananassuppe med agurk, mynte og gurkemeje?

Souping – det nye juicing, af Martin Kreutzer og Sandra Pugliese, Muusmann Forlag, 176 sider, 250 kr hos Bog & Idé. 

5 x tilbehør til din suppe, der rykker

  • Groft hvedebrød
  • Fuldkornsnudler
  • Rugbrødscroutoner
  • Linser eller tørrede bønner
  • Småtskårne stykker kogt kartoffel

Du vil (garanteret) også kunne lide