Sodavand vs. kaffe – det ene gør din krop 5 år yngre!

Mens det andet gør dig 5 år ÆLDRE! Men hvad gør hvad? Ny svensk forskning giver dig svaret ...

11. juni 2016 af Rikke Hellerup Madsen

Bliver du ekstatisk bare ved tanken om lyden af en dåse-Cola, der åbner på en varm sommerdag, og energien der rammer dig som et lyn fra en klar himmel, når sukkeret kicker ind? Eller er du mere til iskaffe, skoldhed latte eller en sort americano – ja, sådan set bare kaffe i en hver afskygning – morgen, middag og aften, og et par gange ind imellem?

Ny forskning afslører, at du speeder fem gange så hurtigt op for din aldring, hvis du er lidt for glad for den ene af de to ting. 

Find ud af hvilken, lige her ... 

Drikken der gør dig gammel før tid

Ny svensk forskning slår nu fast, at der er en gevaldig hage, hvis du drikker lige rigeligt med sodavand, juice og andre sukkerholdige drikke.

Faktisk kan det gøre din krop hele fem år ældre, end den rent faktisk er, lyder de svenske forskeres hårde dom. 

Til gengæld trækker kaffe (ja, kaffe!), fed fisk og motion på samme måde snildt fem år fra din alder i det store regnskab.

Sådan gjorde forskerne

I den omfattende svenske undersøgelse, undersøgte forskerne 1000 testpersoner for deres niveau af proteiner i blodet, som blandt andet er med til at afgøre kroppens reelle alder. 

Proteinniveauerne i blodet ændrer sig nemlig alt efter din livsstil, og forskerne mener altså, at du formentlig kan bremse din biologiske alder ved at justere på din livsstil – og for eksempel erstatte sodavanden med kaffe. 

Du vil (garanteret) også kunne lide