Øl


© iStock

Skål! Øl kan faktisk bruges som smertestillende, afslører ny undersøgelse

Hvad tænker du, hvis vi fortæller, at en håndbajer kan kurere din hovedpine? Den er god nok, lyder det fra eksperterne

19. maj 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Er du fan af en iskold øl på en varm sommerdag? Vi har tidligere fortalt, at et glas øl til maden rent faktisk kan være sundt for din krop, og nu har vi endnu en god nyhed til dig, der holder af de gyldne dråber. 

En ny undersøgelse viser nemlig, at øl kan virke smertelindrende, og at det faktisk kan virke bedre end paracetamol, som blandt andet findes i Panodiler. 

Hvis du bruger øl som smertestillende, kan du ifølge undersøgelsen reducere dine smerter med op til 25 procent, hvilket altså er mere end de gængse smertestillende piller, du har stående i skabet. 

Overdriv ikke 

Undersøgelsen, der er offentliggjort i The Journal of Pain, viste også, at øl er med til at nedsætte din smertegrænse. Den information kommer måske ikke som nogen overraskelse, når du tænker på, hvordan dine stilletter pludselig klemmer knap så meget, når du har fået lidt alkohol indenbords.

Selvom forskerne bag den engelske undersøgelse slår fast, at to-tre øl kan være en fin hjælp mod smerter, advarer de samtidig mod, at du selvmedicinerer dig med øl.

Du skal nødig ud i et misbrug, så hold lidt igen, når hovedpinen rammer, og du er på vej til at knappe øl nummer fem, seks eller syv op – så er der nemlig også risiko for, at du får ondt i hovedet dagen derpå...   

Du vil (garanteret) også kunne lide