© iStock

Sidder dit fedt på lår, numse eller mave?

Placeringen af fedtet på din krop vidner om, hvordan dine spise- og motionsvaner er. Vi har samlet 4 tips, der hjælper dig med at komme fedtet til livs

19. august 2016 af Anja Bruneskjold / Iform.dk

Forskning vidner om, at dine daglige vaner spiller en stor rolle, når det handler om, hvor på kroppen, du har mest fedt. Vi har samlet fire tips til, hvordan du slipper af med det overflødige af slagsen.

Fedt på overkroppen

Fedtvæv placeret på den øverste del af kroppen: skuldre, bryst, mave, ryg og overarme, kan skyldes mange forskellige ting. Din krop kan være dårlig til at omdanne kulhydrater eller du har generelt for få muskler. 

Løsning: For at komme overflødigt fedt til livs bør du overveje, om du spiser rigtigt, og om du får motion nok.

Tjek også dette træningsprogram med seks supereffektive øvelser, hvis du vil tabe dig.

Fedt lige over navlen

Hvis du har ekstra fedt placeret på maven lige over navlen, kan det være tegn på, at du producerer usædvanlig meget af stresshormonet kortisol. 

Løsning: Prøv eventuelt at dyrke stressreducerende motion som yoga eller pilates. Hvis du konstant er opsvulmet over navlen, og det IKKE er ekstra fedt, der er årsagen, bør du måske overveje, om du i stedet indtager for meget alkohol.

Fedt på lår og baller

Hvis du har ekstra fedt placeret i disse områder, er det højst sandsynligt fordi, du ikke dyrker nok motion. 

Løsning: Prøv eventuelt at dyrke enten spinning eller cirkeltræning, som i den grad hjælper dig med at få pulsen i vejret.

Fedt på ryggen

Hvis det ekstra fedt er placeret på hele ryggen, betyder det garanteret, at du hverken dyrker tilstrækkeligt med motion eller spiser sundt. Det kan også være, du er typen, der enten springer et hovedmåltid over eller ganske enkelt bare indtager flere kalorier, end du forbrænder. 

Løsning: Prøv at ændre din livsstil og få rørt dig mere, samtidig med at du indfører flere sunde måltider. 

Du vil (garanteret) også kunne lide