Kvinde med bh på


© iStock

Sådan passer du bedst på dine bryster

Læs ernæringsterapeutens råd til, hvordan du bedst passer på dine bryster – uanset om dine bryster er naturlige eller opererede

24. februar 2017 af Redaktionen

TRÆN!

Er du brystopereret, ved du sikkert alt om, hvor vigtigt det er, at du holder din træning ved lige. Det samme gælder, når du vil forebygge brystkræft.
Men er du brystopereret, er du også i en sårbar situation, hvor det kan være rart at få en støttende hånd, så du kan komme dig helt. Mange kvinder kæmper med daglige smerter og komplikationer, og her er genoptræningen essentiel. 

Et sted at starte:
Den nye hjemmeside Brystrehab.dk hjælper dig med at holde din træning på sporet. Blandt andet ved hjælp af videoer, der viser, hvordan du udfører de konkrete øvelser. 

SPIS!

Mange plantestoffer hjælper blandt andet din lever med at afgifte, og det er afgørende, fordi din lever er med til at neutralisere, omsætte og udskille de brugte hormoner.

Hormoner skal ud, fordi du blandt andet kan få for mange østrogener, hvilket vil øge mængden af cirkulerende østro­gener i din krop. Og jo flere østrogener, jo højere risiko har du for at udvikle østrogen­følsom brystkræft. 

Et sted at starte:
Put grøntsager i alle regnbuens farver på din tallerken (sammen med frugt og fuldkorn). Jo flere farver, jo flere for­skellige sunde stoffer får du. Det er altså kombinationen, der giver den gunstige virkning, mener man. 

Kilde: Ernæringsterapeut Anne van der Merwede

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 70.

Du vil (garanteret) også kunne lide