Glad og positiv kvinde
© iStock

Sådan påvirker positive tanker dit helbred

Der er faktisk flere sundhedsmæssige fordele ved at møde verden med et smil

14. oktober 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Tænk positivt. Det er til tider lettere sagt end gjort. Ifølge den amerikanske psykologiprofessor John Tauer, så kan optimisme dog indlæres på samme måde som andre nye færdigheder. 

Et trick er eksempelvis at smile, selvom du ikke er glad; det kan være svært, men det hjælper dig faktisk med at komme i bedre humør. Og det er heldigt, for det er faktisk flere sundhedsmæssige fordele ved at have et positivt syn på omverdenen.

Her er tre rigtig gode grunde til at være mere optimistisk:

Du er sjældnere syg

Har du overvejet, at din indstilling, om den er positiv eller negativ, faktisk påvirker din sundhed? For det gør den i høj grad. Et studie har nemlig vist, at jo mere optimistisk din tilgang til omverdenen er, jo stærkere er dit immunsystem.

Så det er bare om at smile til verdenen – det holder nemlig doktoren fra døren. 

Det sænker risikoen for slagtilfælde

Ikke nok med at et smil på læben holder dig mere rask i dagligdagen – det forebygger faktisk også noget så alvorligt som slagtilfælde. Studier har vist en forbindelse mellem optimisme og en langsommere opbygning af den plak i årerne, der kan føre til slagtilfælde.

Du tager bedre beslutninger

At optimisme skulle føre til bedre beslutningstagningsevner lyder måske lidt mystisk. Men det forholder sig faktisk sådan, at negative følelser gør dig snæversynet.

Hvis du har en tendens til at forvente, at folk reagerer negativt, så vil du have sværere ved at forholde dig objektivt og medregne alle faktorer i en beslutningstagningsproces. Hvis du derimod forventer, at folk reagerer positivt på det, du foretager dig, så vil du se mere klart, når du foretager en beslutning.

Kilde: Womansday.com

Du vil (garanteret) også kunne lide