Kvinde, der træner, drikker vand af vandflaske
© iStock

På disse tidspunkter bør du IKKE drikke vand

Din krop har brug for en masse vand, men der er faktisk tidspunkter, hvor du bør lade være med at drikke det. Læs med her!

4. maj 2017 af Anja Bruneskjold / IForm

Du har med garanti hørt, at vand er sundt – og at du skal drikke masser af det. Vand er endda godt for vægttab og tusindvis af andre ting. Men vidste du, at der også findes tidspunkter, hvor det ikke er nær så smart at drikke vand? Vi har listet 5 tidspunkter, hvor det ikke er nær så smart at drikke vand.

1. Når du allerede HAR drukket en masse vand

Det sker yderst sjældent, men det ER faktisk muligt at drikke så meget vand, at du påvirker din krops saltbalance negativt. Du risikerer at blive svimmel og kaste op. Og i og yderst sjældne tilfælde, kan du faktisk dø af det. Men igen; det er VIRKELIG sjældent.

2. Hvis din urin er helt klar

En helt klar urin er tegn på, at din væskebalance er ligesom, den skal være.
Først når din urin begynder at blive gul, er det tegn på, din krop har brug for væske.

3. Når du har spist et stort måltid mad

Tricket er at drikke et glas vand INDEN, du spiser. Men så bør du virkelig også mærke efter, hvornår du er mæt. Du kan sagtens drikke vand efter et måltid, men hvis du drikker alt for meget, vil du bare blive dårlig.

4. Køb ikke din vand med smag

Tilsæt i stedet din egen smag i form af bær eller lignende. Vand med smag, som kan købes i supermarkederne, er ofte fyldt med enten sukker eller sødestoffer.

5. Hvis du træner hårdt

Når du træner hårdt, mister du en masse næringsstoffer, som ikke findes i vand. I stedet for sportsdrinks og lignende vil fx kokosnødsvand gøre arbejdet fint. Det indeholder bl.a. magnesium, natrium og vitamin C – lige hvad kroppen har brug for.

Du vil (garanteret) også kunne lide