Kvinde knækker cigaret
© iStock

Overvejer du at stoppe med at ryge? Her kan du se, hvad der venter dig – time for time

Ny, kort video giver dig de hardcore fakta – uden at løfte pegefingre! Du kan blandt andet se frem til, at maden, du spiser, smager bedre

13. februar 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Det er svært. Virkelig, virkelig svært. At kvitte smøgerne, altså. Hvis du har røget det meste af dit liv, føles det temmelig urealistisk og ikke mindst virkelig uoverskueligt at skulle smide cigaretterne i skraldespanden. 

Vi får gang på gang at vide, at cigaretterne er usunde for os, og diverse advarsler og ubehagelige billeder på cigaretpakkerne skal få os til at kvitte røgen – men de røde, alamerende lygter bliver altså med tiden nemme at overse og ignorere.

Men hvad sker der rent faktisk i kroppen, hvis du stopper med at ryge? Den amerikanske Youtube-kanal AsapScience samler hver uge en række interessante og videnskabelige fakta i små videoer, og denne gang handler det om rygning. Måske den kan motivere til et rygestop? 

Tilbage på linje med ikke-rygere

I videoen får vi at vide, hvad der sker i vores krop time for time, når vi lægger cigaretterne på hylden. Selvom vi måske har hørt nogle af de forskellige informationer før, lytter vi lige en ekstra gang, fordi videoen på fineste vis rammer balancen med at gøre os klogere uden at løfte en alt for høj pegefinger.

Videoen fortæller blandt andet, hvornår vores lunger er tilbage på linje med ikke-rygeres, og hvorfor maden, vi spiser, pludselig smager bedre, efter vi har kvittet smøgerne.

Du kan se hele videoen herunder – og bare rolig, kære ryger, den varer kun 3,5 minut, så hvis den løftede pegefinger alligevel bliver for meget, er det relativt hurtigt overstået!  

Du vil (garanteret) også kunne lide