Sådan bliver overgangsalderen en positiv oplevelse for dig | Kvinde slapper af i sofaen
© iStock

Sådan bliver overgangsalderen en positiv oplevelse for dig

Overgangsalderen er en stor forandring og kan virke skræmmende, men med disse fire fine råd skal du nok komme godt igennem den.

22. oktober 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Overgangsalderen kan for mange være en ubehagelig oplevelse, men en del kvinder oplever også en form for frihed og personlig udvikling, når de gennemgår de ændringer, der følger med; du kan selv arbejde hen mod samme følelse ved at fokusere mere på på refleksion, selvudvikling og positive tankemønstre. 

Dette er ikke en guide til, hvordan du slipper for hedeturene eller søvnløsheden, men det er en guide til, hvordan du, ved hjælp af dine tanker og din generelle indstilling, når du gennemgår overgangsalderen, kan gøre det til en positiv oplevelse – og forhåbentligt vil nogle af tankerne følge dig efter i dit liv også. 

Tænk over dine tanker

Positive tanker har overraskende stor effekt, og din tankegang påvirker ikke alene dit humør, men også dit helbred

For at sørge for, at du ikke ender i en spiral af negative tanker, kan du føre en tankedagbog, hvor du nedskriver, hvordan din tankestrøm har været. Når du skriver tankerne ned, ‘tvinger’ du dig selv til at tage stilling til dem, og på den måde bliver du mere opmærksom på dine tankemønstre. Når du er det, kan du behandle dig selv bedre ved aktivt at tænke mere positivt. Hvis du gør det regelmæssigt, vil du med garanti opdage en forvandling.

Grin – i godt selskab

Når du griner sammen med andre, medfører det (ikke overraskende) positiv tankegang, og det bringer jer tættere sammen rent følelsesmæssigt. Når du er blandt mennesker, du elsker og har det sjovt med, føler du mere velvære i kroppen, og det giver dig styrke og mentalt overskud til at kunne klare forskellige stressfaktorer i din hverdag – også de kropslige.

Vær i øjeblikket

Forsøg at være mentalt til stede i hvert øjeblik af dit liv. Denne øvelse vil hjælpe dig af med bekymringer om fortid og fremtid og hjælpe dig med at være, hvor du er – det gælder om, at du følger med din krop, når den gennemgår overgangsalderen. Dette vil også give dig nogle redskaber til at kunne klare tankerne om, at din krop er under forandring, så du ikke lige pludselig føler dig afkoblet fra den. 

Sørg for kvalitetstid med dig selv

Sørg for at have et stille øjeblik på sofaen for dig selv, gå en tur, eller hvad du nu end kan lide at gøre, når du endelig har et stille øjeblik. Aktiviteter, der hjælper dig med at slappe af, er nemlig med til at fjerne dine tanker fra stressende situationer, der har en negativ indflydelse på dit helbred. 

Når du husker at slappe af i dit eget selskab, slapper dine muskler også mere af, og det kan også være med til at reducere hedeture, søvnløshed og andre gener, du måtte opleve i forbindelse med overgangsalderen. 

Kilder: Menopause.org

Du vil (garanteret) også kunne lide