Kvinde udenfor
© iStock

Har du svært ved at huske? Sådan styrker du din hukommelse

Din alder og overgangsalder kan påvirke din evne til at huske – her er 4 strategier, der hjælper dig med at vinde hukommelsen tilbage

29. juni 2017 af Gitte Høj

En ting er, at dit humør kan blive bombet ned under gulvbrædderne. Noget andet er, at din overgangsalder også kan tage toppen af din hukommelse og give dig små huller af glemsomhed.

Gå ikke i panik. Den skulle gerne komme helstøbt tilbage. Lad dig i stedet inspirere af disse fire tips til, hvordan du kan passe bedst muligt på din hukommelse her midt i livet. 

1. Du skal have hjertet med

Dit hjerte og dit hoved har mere til fælles, end man måske umiddelbart skulle tro. Ved at kvitte rygning, holde blodtrykket nede og spise grønt holder du hjerte og kredsløb sundt og skaber de bedste betingelser for blandt andet blodgennemstrømningen til hjernen, hvilket fremmer din hukommelse.

2. Sæt en løbetur på dit program

En kvik løbetur kan gøre den helt store forskel for din hjerne, fordi det presser dit hjerte og sender blodet hurtigere rundt i både krop og hoved. Andre former for konditionstræning dur også, fordi det helt enkelt handler om at få pulsen godt op, så hjernen kan blive iltet godt op.

3. Pas din sengetid

Søvn er en vigtig faktor, når det handler om at holde hovedet skarpt. For lidt søvn påvirker hjernen og forringer både din hukommelse og din indlæring. Syv til otte timer hver nat uanset ugedag er dit mål.

4. Ræk ud efter indspark

Tøv ikke med at søge støtte fra en specialist – din læge, psykolog eller psykoterapeut – når du har brug for indspark til at håndtere de gener, som overgangsalderen bogstaveligt talt kan trække ned over hovedet på dig. En tæt og åben snak med en ekspert giver dig ro på.

Kilde: Prevention.com

Artiklen er første gang bragt i Magasinet Liv nummer 76.

Du vil (garanteret) også kunne lide