Kvinde smiler
Hvordan oplever du din overgangsalder? © Getty Images

5 naturlige måder til at komme stærkt igennem overgangsalderen

Overgangsalder er noget, der rammer alle kvinder, men hvad er symptomerne, hvorfor kommer de, og hvad kan du helt naturligt gøre ved det?

22. december 2016 af Redaktionen

1. Din hud forandrer sig

Hvorfor: Din huds struktur forandrer sig i overgangsalderen og bliver tyndere og mere tør. Dette skyldes, at mængden af kollagen påvirker elasticiteten i huden.

Tip: Du skal spise en masse frugt og grønt – gerne en citrusfrugt hver dag. Spis også masser af fuldkorn, bælgfrugter af forskellige slags, alle slags fisk (specielt de fede) samt planteolier.

2. Din vægt stiger

Hvorfor: Hormonelle forandringer er en af årsagerne til, at din samlede muskelmasse falder, og dermed også dit basale stofskifte, som påvirker din forbrænding.

Tip: Spis mindre og hyppigere samt få noget motion ind i hverdagen. Tag for eksempel en veninde under armen og gå en tur. Husk at al bevægelse sætter skub i din forbrænding.

3. Din skede bliver tør

Hvorfor: Tyndere slimhinder og mindre fugtighed i skeden kan være en følge af østrogenmangel, som kommer i overgangsalderen.

Tip: Dyrk regelmæssig sex. På denne måde vedligeholder du slimhindernes dannelse af sekret og bindevævets elasticitet.

4. Du får migræne

Hvorfor: Hormonel ubalance kan forårsage hovedpine og migræne.

Tip: Drik masser af vand. Vand har en gavnlig effekt på hovedpinen og kan afhjælpe flere af dine andre symptomer.

5. Du får hede- og svedeture

Hvorfor: Hormonforandringerne får et center i din hjerne (ved navn hypothalamus) til at tro, at kroppen er for varm. Derfor begynder din hjerne blandt andet at producere sved for at få varmen ud af din krop.

Tip: Vejrtrækningsøvelser kan lindre dine hedeture og måske endda forebygge dem. Træk vejret dybt ind, hold det lidt, og pust så langsomt ud. Dette kan i øvrigt også være med til at sænke stress i kroppen.

Du vil (garanteret) også kunne lide