Kvinde tænker på, om hun er i tidlig overgangsalder
© Getty Images

5 tegn på tidlig overgangsalder

Lider du af migræne? Søvnbesvær? Eller har du svært ved at holde vægten? Disse ellers “normale” gener kan være symptomer på tidlig overgangsalder

30. december 2016 af Digital, Magasinet Liv

Selvom det er en mindre andel, rammes nogle kvinder af overgangsalderen tidligere end andre, og måske før du selv forbinder symptomerne med en tidlig overgangsalder. Tjek listen herunder, og se om overgangsalderen er ved at snige sig ind på dig.

1. Har du led- og muskelsmerter?

Led- og muskelsmerter kan skyldes et fald af østrogenhormoner, som er med til at holde betændelse og lignende nede. Dette resulterer ofte i mere irritation i leddene, som nemt fører til smerter.

2. Lider du af blærebetændelse?

Når man kommer i overgangsalderen, bliver muskulaturen i blæren svagere, og samtidig bliver slimhinderne i urinvejene også påvirket. Alt i alt kan det føre til, at værnet mod bakterier og infektioner bliver svagere.

3. Får du migræne?

Hovedpine og migræne kan opstå som følge af en hormonel ubalance, uden man kender den konkrete sammenhæng.

4. Har du svært ved at sove?

Søvnforstyrrelser kommer ofte i kølvandet af andre gener som hedeture, hovedpine og andet fysisk ubehag.

5. Stiger din vægt?

Hormonelle forandringer er en af årsagerne til, at din samlede muskelmasse falder og dermed også dit basale stofskifte, som har indvirkning på din forbrænding.

Sidder du nu og er tvivl, om det er dig?

Har du flere af symptomerne uden tidligere at have koblet linket til overgangsalder? Det kan være utrolig svært at afgøre selv, om du er på vej i overgangsalderen eller ej. Det er derfor altid nødvendigt at snakke med din egen læge, som kan hjælpe dig. 

Vil du blive endnu klogere på klimakteriet? Her er fire fantastiske bøger om overgangsalderen

Du vil (garanteret) også kunne lide