Ny kogebog om gulerødder
© iStock

Ny kogebog tryller med dine gulerødder

Du ved, de er sunde, men du er også gået lidt kold i råkostsalat og snack-gulerødder. Ny kogebog er sprængfyldt af idéer til at gøre gulerødder meget mere spændende

16. august 2017 af Gitte Høj

Sundhedsredaktør Gitte Høj brænder for sundhed. Så meget, at hun er både kostvejleder, psykoterapeut og sundhedsjournalist. Så læg trygt din sundhed i hendes hænder. I denne måned anbefaler Gitte den nye kogebog Gulerødder.

Holdet bag sundhedssitet Carrotstick.dk har med Marie Klee, professions­bachelor i ernæring og sundhed, i spidsen udgivet en kogebog med 40 opskrifter, hvor gulerødder har hovedrollen. Og som ganske enkelt hedder Gulerødder.

Jamen, den rod kan åbenbart bruges til alt. Lige fra morgenstunden med gulerodsgrød til gulerodsbøffer, gulerodsfritter og gulerodsis med hvid chokolade. Eller hvad med at snacke lidt popcorn med gulerod og lakrids eller slukke tørsten i en iransk gulerodsdrik?

Din krop vil takke dig 

Jeg er imponeret over idérigdommen. Og glad for, at den gamle rod bliver støvet af, for den er jo så supersund (faktisk en af de sundeste råvare i verden), at din krop vil takke dig, og kogebogen opsummerer klogt hvorfor. Gulerødder indeholder blandt andet beta­ caroten, der omdannes til det vigtige A­-vitamin, som nærer din hud, dine øjne, dine cellemembraner og dit immunforsvar. 

Gulerødder indeholder også forsvarsstofferne falcarinol og falcarindiol, og et studie har vist, at de muligvis kan mindske forstadier til og faktiske kræft­svulster i tarmen.

Gulerødder er klart en anbefaling værd! 

Ved du egentlig, hvordan du opbevarer dine gulerødder rigtigt? Læs her, hvor de har det bedst!

Ny kogebog om gulerødder


© Saxo.dk

Gulerødder, Saxo.com, 199 kr. Kan købes her.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 78.

Du vil (garanteret) også kunne lide