Blodtryk
© iStock

Disse frugter og grøntsager sænker dit blodtryk

Kæmper du med et for højt blodtryk? Eller vil du gerne sikre dig at styre udenom et? Så kan søde kartofler og bananer hjælpe dig på vej. Få forklaringen her.

22. juli 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Der er en rigtigt god grund til at spise flere søde kartofler, lave lækre salater med avocado, spinat og bønner og lige snuppe en banan med på vej ud af døren. 

Disse grøntsager og frugter er nemlig utroligt sunde – og så påvirker de også dit helbred på en ganske særlig måde.

Resultaterne af en undersøgelse fra University of Southern California viser, at du kan sænke dit blodtryk ved at indtage grøntsager med et højt indhold af kalium. 

De kalium-holdige grøntsager

Nogle af de grøntsager, der indeholder meget kalium, er søde kartofler, spinat, broccoli, avocado og bønner, men også bananer er rige på kalium.

“Hvis du spiser en typisk vestlig kost, er dit natriumindtag højt og dit kaliumindtag lavt, hvilket øger din risiko for at udvikle et højt blodtryk,” siger Alicia McDonough, som står bag undersøgelsen, til Science Daily.

Hvis du vil sænke dit blodtryk, har du måske hørt, at du skal reducere dit natriumindtag, men med undersøgelsen tyder det altså på, at det kan virke ligeså godt at øge dit kaliumindtag.

Du vil (garanteret) også kunne lide