Blodtryk
© iStock

Forskning afslører, hvilke frugter og grøntsager der sænker dit blodtryk

Kæmper du med et for højt blodtryk? Eller vil du gerne sikre dig at styre udenom det? Så kan din kost hjælpe dig godt på vej!

22. juli 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Der er en rigtig god grund til at spise flere søde kartofler, lave lækre salater med avokado, spinat og bønner og lige snuppe en banan med på vej ud af døren. Disse grøntsager og frugter er nemlig utrolig sunde – og så påvirker de også dit helbred på en ganske særlig måde.

Resultaterne af en ny undersøgelse fra University of Southern California viser nemlig, at du kan sænke dit blodtryk ved at indtage grøntsager med et højt indhold af kalium. 

De gode grøntsager

Nogle af de grøntsager, der indeholder meget kalium, er søde kartofler, spinat, broccoli, avokado og bønner, men også bananer er rige på kalium.

“Hvis du spiser en typisk vestlig kost, er dit natriumindtag højt og dit kaliumindtag lavt, hvilket øger din risiko for at udvikle et højt blodtryk,” siger Alicia McDonough, som står bag undersøgelsen, til Science Daily.

Hvis du vil sænke blodtrykket, har du måske hørt, at du skal reducere dit natriumindtag, men med undersøgelsen tyder det altså på, at det kan virke ligeså godt at øge dit indtag af kalium.

Du vil (garanteret) også kunne lide