Kvinder drikker vin
© iStock

Nu kan du nyde sommerens drinks lidt sundere – og med god samvittighed

De lange og varme sommeraftener kalder indimellem bare på en drink. Og her kan du se, hvordan du slipper sundest fra en tur i baren

5. august 2018 af Redaktionen

4 glas, der styrker din krop

Rødvin

er nok dit bedste valg, når du skal nyde en drink med alkohol. Rødvin har vist sig at kunne forebygge blodpropper og sænke kolesteroltallet, bl.a. i kraft af antioxidanterne resveratrol og polyfenol. Rødvin indeholder også flavonoider, der menes at kunne beskytte mod kræft, og bidrager i øvrigt med jern, kalium og magnesium.

Hvidvin

er rødvins næsten lige så sunde lillesøster. Et glas kølig hvidvin indeholder ligesom rødvin en del flavonoider, der måske kan forebygge kræft. Du kan evt. fortynde alkoholprocenten med lidt hyldeblomstsaft.

Mørkt øl

er fuldt af B-vitaminer og jern og indeholder faktisk også fibre (i højere grad end lysere øl), så en iskold Guinness er fx ikke noget dårligt valg på ferien i London. Gyldent øl går dog også an: Humle og silicium i al slags øl sørger for at holde dine knogler sunde. Desuden forbedrer øl insulinfølsomheden og kan dermed fore­bygge diabetes. Øl indeholder færre kalorier end juice og spiritus.

Champagne

er til dig, der vil holde vægten. Den sprudlende drink inde­holder nemlig færre kalorier end rød- og hvidvin. Boblerne får dig også til at drikke langsommere. Champagne er næsten lige så "sund" som rødvin, fordi den er lavet af både røde og grønne druer og indeholder samme mængde resveratrol. Champagne har også ry for at kunne forbedre din hukommelse.

Du vil (garanteret) også kunne lide