Magasinet Liv præsenterer med stolthed: Karen Lyager

Karen Lyager (56) er tidligere chefredaktør på I FORM og kaster sig nu over nye udfordringer – en af dem er at blogge og have en brevkasse lige her på Magasinetliv.dk

23. november 2016 af Redaktionen

Hvis navnet Karen Lyager ringer en klokke hos dig, så er det måske fordi, at Karen de sidste 18 år har siddet på chefredaktørstolen på Danmarks største træningsmagasin: I FORM. 

Nu har Karen sagt ja til at blive en del af Magasinetliv.dk, og det er vi selvfølgelig stolte af. 

Besøg bloggen på Magasinetliv.dk/karenlyager og lær Karen bedre at kende lige her.

Navn: Karen Lyager (56)
Profession: Journalist og sundhedsblogger
Parnterstatus: Gift med Jens, der er tredjegenerationslæge på Bogø. Karen pendler derfor mellem døtre, job og lejlighed i Hellerup/Østerbro – og mand, villa og have på Bogø
Børn: Mor til Catherine på 23 år og Martine på 19

Det er blevet lettere med alderen, at “være udadvendt og social, og jeg har lært at prioritere sjov, hygge og velvære højere end før i tiden, hvor jeg var slem til at begrave mig i hårdt arbejde og andre pligtopgaver. Herunder træning.” 

Når jeg ser mig i spejlet, ser jeg “personen Karen i stedet for at lade mig irritere over 'fejlene': Rynkerne, de grå hår og øjenlågene, der er blevet lidt tungere. Der er også røget et par hyggekilo på, efter at Jens kom ind i mit liv, men de har været det hele værd.”

Det vildeste, livet har lært mig, “har jeg lært af Jens: Han er verdensmester i at få det bedste ud af hver eneste dag, både sin egen og min. Før brugte jeg meget krudt på at gøre mig klar til alt det næste, jeg skulle i stedet for at gribe øjeblikket. 

Jens hiver mig ud for at sidde under stjernerne. Han har lært mig at nyde trækket i bådens ror, når vinden får os til at flyve afsted. Charmen på en råkold efterårsdag, hvor vi er på jagt eller fisker. Og at man aldrig har for travlt til at tænde stearinlys og sige "Jeg elsker dig". Heller ikke på en dødsyg mandag.”

Jeg glæder mig til “hver eneste dag og springer ud af sengen allerede ved 5-6-tiden. Og så glæder jeg mig til, at vi en dag får friheden til at rejse mere. Også i længere perioder ad gangen. Jens og jeg drømmer bl.a. om at bo i en alpehytte i godt skiterræn et par måneder hver vinter og invitere venner og vores tilsammen fem døtre og alle de kærester og unger, de forhåbentlig får, ned til os på skift.”

Det var et vendepunkt for mig, da “jeg inden for kort tid skulle sige farvel til min meget trygge og stabile tilværelse og blive skilt, gift, miste min far, flytte adskillige gange, sige farvel til I FORM og goddag til et mere usikkert job som blogger. Men alt det er faktisk sket, og tænk; jeg står stadig på benene og føler mig i den grad i balance.”

Det bedste ved at have min egen blog er, “at jeg selv bestemmer over den: Jeg kan følge min passion for præcis de sider af sundhed, som i min optik er vigtigst og rarest, og jeg kan få de mest impulsive ideer op at flyve på bloggen i løbet af et øjeblik. Jeg hygger mig helt gevaldigt med at skabe mine historier, både at skrive dem og tage billeder. Det er ekstremt tilfredsstillende. Og så glæder jeg mig over al den direkte feedback, jeg får fra læserne af min blog. Det fyrer helt vildt op under skrivelysten og giver masser af ny inspiration.”

Du vil (garanteret) også kunne lide