© Thomas Dahl

Line Baun Danielsen: Nyd din overgangsalder – uden hormoner eller skam

Overgangsalderen er ikke til at komme udenom, og efter at have taget hormoner i fem år har Line Baun Danielsen lagt dem på hylden til fordel for et hormonfrit kosttilskud. Nu vil hun gøre det uundgåelige mindre skamfuldt.

13. september 2018 af Benjamin Native Studio for Femarelle

Kender du til nattesved, hedeture, dårligt humør, manglende sexlyst og tørre slimhinder? Bare rolig, du er ikke alene. For mange kvinder er overgangsalderen en vanskelig periode at komme igennem. Udover de klassiske symptomer bliver overgangsalderen nemlig også ledsaget af en stor, usynlig skavank. Den tabubelagte. Følelsen af at stå helt alene med forandringen af kroppen og måske endda følelsen af at miste sin kvindelighed.

Ingen skam

Netop tabuet vil 56-årige journalist og blogger Line Baun Danielsen gøre op med. En undersøgelse foretaget af kosttilskuddet Femarelle viser, at 49 procent af svenske og danske kvinder ikke taler om deres overgangsalder – heller ikke med deres partnere. 

Mange kvinder ser også overgangsalderen som et tab af kvindelighed, men sådan ser Line det langt fra.

“Det er en ny form for kvindelighed, og det er lige så naturligt at gå i overgangsalderen, som det er at gå i puberteten. Der er altså ingenting at skamme sig over,” siger hun.

Men for mange kvinder er symptomerne på overgangsalderen dog vanskelige at leve med. I takt med at østrogenniveauet falder, oplever de fleste blandt andet hedeture, tørhed i skeden, inkontinens og mange andre gener, men sådan behøver det ikke at være.

“Dem, der oplever symptomerne – deres liv kan blive et helvede, og jeg synes ikke, at der er nogen grund til at være i helvede, hvis man kan slippe for det, forklarer hun.”

Kosttilskud uden hormoner

Af samme grund er Line også indtrådt i rollen som ambassadør for Femarelle, som er et hormonfrit kosttilskud til kvinder før, under og efter klimakteriet. Serien består af i alt tre produkter, der passer til hver deres fase i overgangsalderen. 

Femarelle anbefales af den Internationale Gynækologiske Forening som førstevalgsbehandling til kvinder i overgangsalderen. Det har en dokumenteret effekt på symptomer som blandt andet hedeture og træthed. 

Kosttilskuddet er baseret på stoffet DT56a, som er udvundet af en specielt behandlet og fermenteret sojabønne. DT56a stimulerer østrogenreceptorerne i kroppen uden at påvirke vævet i bryst og underliv. Ved at tage Femarelle kan du altså mindske symptomerne ved overgangsalderen og få en bedre og nemmere hverdag.


Et nyt liv

For Line selv var der ikke langt fra det øjeblik, hun fik beskeden om, at overgangsalderen nærmede sig, til hun begyndte at tage hormoner for at holde blandt andet hedeturene på afstand. For hende var det ikke en mulighed at gennemføre sit arbejde på skærmen foran hele Danmark med hedeture og tørre øjne. Men i det lange løb var det daglige hormontilskud ikke en løsning, da det både var forbundet med en række risici og i sidste ende blot ville udskyde overgangsalderen.

Derfor skiftede hun til det hormonfrie kosttilskud Femarelle. Det har hun ikke fortrudt, og nu vil hun gerne gøre andre kvinder opmærksomme på, at overgangsalderen ikke behøver give en dårligere livskvalitet, men derimod skal ses som en ny begyndelse med nye muligheder.


© Femarelle

Du kan forebygge med Femarelle Rejuvenate i 40’erne, hvor din krop kan have glæde af vitamin B2 mod træthed og biotin, der hjælper dit stofskifte.


© Femarelle

Når overgangsalderen for alvor sætter ind, går du over til Femarelle Recharge, der ud over DT56a også indeholder vitamin B6, der hjælper med at regulere den heftige hormonaktivitet i din krop. Test viser, at tre ud af fire kvinder oplever, at deres hedeture og træthed aftager, nå de bruger Femarelle i denne fase.

© Femarelle

Til perioden efter overgangsalderen kan du benytte Femarelle Unstoppable, hvor du har ekstra brug for D-vitamin, kalk og biotin til dine knogler og slimhinder.

Du kan købe kosttilskudet Femarelle i Matas og udvalgte helsekostbutikker, apoteker og webshops.

Du vil (garanteret) også kunne lide