Kvinde med angst
© iStock

Lider du af angst? Så bør du måske kigge på dit parforhold

Ny forskning viser en forbindelse mellem din risiko for at udvikle en angstlidelser og din tilfredshed med din parforholdssituation

4. oktober 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Hvad enten du er single eller i et parforhold, så stil dig selv dette spørgsmål: “Er jeg tilfreds?”

Hvis svaret ikke er et rungende “ja!”, så er det vigtigt, at du gør noget for at vende situationen. En undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet viser nemlig, at der er en forbindelse mellem din tilfredshed med din parforholdsstatus, og hvor stor din risiko er for at udvikle en angstlidelse.

Angst og forhold 

Undersøgelsen fulgte 4.500 danskere i 14 år, og resultatet var, at du har en øget risiko for at udvikle angst, hvis du er utilfreds i dit parforhold eller med din status som single. 

Risikoen er dog lidt mindre for kvinder. Utilfredse mænd har nemlig tre gange højere risiko for at udvikle angstlidelser end de tilfredse mænd, mens tallene er to gange højere for kvinder.

Nøgleordet er tilfredshed

Undersøgelsen viser altså ikke en direkte forbindelse mellem din forholdsstatus og angst, men at forbindelsen ligger i, hvordan du forholder dig til din forholdssituation

Nøgleordet er tilfredshed. Så hvis ikke du er tilfreds, så er det op til dig at gøre noget ved det: Tal med din partner, eller kast dig selv ud i at opsøge kærligheden. For det går ikke bare midlertidigt ud over dit humør – det kan faktisk påvirke dig i det længere løb.  

Du vil (garanteret) også kunne lide