Sundhedsredaktøren: Sådan styrer jeg min sukkertrang

Åh, det sukker. Can’t live with it, can’t live without it. Eller? Her er sundhedsredaktørens 3 tips til at tæmme sukkergrisen.

28. juli 2015 af Gitte Høj

Min erfaring er, at jo mere sukker du spiser, des mere sukker skriger din krop efter.

Og jo mindre sukker du spiser, des mindre skal der også til, før sukkergrisen føler sig tilfredsstillet.

Så normalt har jeg en fast sukkerdag, hvor jeg giver den gas i slikbutikken sammen de andre. Men min sukkerregel løber jævnligt af sporet, og jeg SKAL have sukker hver dag. Derfor er jeg så også nødt til at tage et sukkerstop engang imellem. Simpelthen for at tage styringen over det sukker, som jeg dybest set ikke får det særlig godt af. Jeg bliver træt, min mave bliver oppustet …

Så her er mine:

3 tips til at tæmme sukkergrisen:

1. Rul i det, der ligner

Sørg for at have kakao, lakridspulver, tørrede dadler og masser af forskellige nødder i skuffen. Prøv en gang at vende nødder og dadler i enten kakao eller lakridspulver eller et miks.

2. Lav din egen chokoladebar

Læg en blanding af hakkede nødder, mandler, kerner og tørrede frugter på en lille tallerken. Flad den helt ud. Hæld nu en mørk, smeltet chokolade henover i et tyndt lag, og lad blandingen køle af og stivne. Herefter: Bræk af, og bliv lykkelig!

Læs også: Myslibar de luxe

3. Kompensér med fedt

Spar aldrig på det sunde fedt. Knækbrød med filet eller kylling plus en stor teskefuld pesto tilfredsstiller dine sanser og dæmper sukkertrangen. Det samme gør grøntsager i stave dyppet i pesto eller hummus. En god, fed dressing henover en lille råkost. Knækbrød med skiver af avocado plus en fed mayonnaise og lidt chili. Mums.

Læs også: Få opskriften på kartoffelknækbrød med sesamfrø

Du vil (garanteret) også kunne lide