Læs også

Tak for kaffe?

Slank eller tyk med kaffe?

Hvordan er det nu med kaffen - sætter koffeinen skub i forbrændingen, eller er det omvendt? Få svaret her

9. januar 2015 af Redaktionen

Jeg elsker mine seks kopper kaffe hver dag, men jeg vil også gerne holde den slanke linje. Hvordan er det nu – sætter koffein forbrændingen i vejret, eller er det omvendt? På arbejdet har vi en fancy maskine, og jeg vælger ofte caffè latte, fordi det giver mindre ondt i maven. Men slankemæssigt er det vel ikke så godt, tænker jeg? Hvad gør jeg, så både min indre kaffesøster og min indre slankecoach bliver glade?

Cæcilie

 

Kære Cæcilie,

Koffein sætter forbrændingen en lille smule i vejret. Det er dog en effekt, der lidt efter lidt vil aftage, eftersom kroppen vænner sig til koffeinen. Men koffein vil aldrig nedsætte din forbrænding. Så du tager ikke på af at drikke kaffe.

Hvis du får ondt i maven af at drikke kaffe, drikker du måske for meget? Du skriver, at det gør mindre ondt i maven at drikke caffè latte, og det kan være helt rigtigt, at mælken gør, at kaffen ikke er så koncentreret i maven. Så for din maves skyld er det sikkert en god idé at få mælken med.

Men du har jo en ganske god pointe i, at der er mange flere kalorier i en caffè latte end i sort kaffe, som er helt uden kalorier. Især hvis latten er baseret på sødmælk, kan det være en kaloriebombe. Der er cirka 120 kalorier i en kop caffè latte, og ganget med de seks kopper, du drikker, bliver det 720 kalorier pr. dag.

Kaffesøsteren vinder vist over slankecoachen, hvis du opretholder mængden på seks kopper caffè latte om dagen. Så sænk mængden, og drik eventuelt et par kopper sort kaffe.

Gitte Wenneberg, klinisk diætist

Spørgsmålet blev bragt første gang i Magasinet Liv nummer 14.

 

Spørg om sundhed! Har du et spørgsmål om sundhed? Vi har panelet, der kan svare: Pia Koefoed, praktiserende læge gennem 16 år, Lotte Paarup, fysioterapeut, forfatter og foredragsholder samt Gitte Wenneberg, klinisk diætist i 12 år. Skriv til os på liv@magasinetliv.dk. Hvis dit spørgsmål bliver valgt, får du også svar på mail.

 

Magasinet Livs brevkassepanel (fra venstre): Pia Koefoed, Gitte Wenneberg og Lotte Paarup.

Du vil (garanteret) også kunne lide