Skal jeg spise vand?

Det meste vand skal du altså have fra vand. Men det vand, du får fra en agurk, er til gengæld fyldt med vitaminer.

6. december 2015 af Redaktionen

Kære brevkasse,
Der er nogle, som siger, at det er bedre for mit velvære og min hud at spise vand end drikke vand. Men hvad vil det egentlig sige?

Venlig hilsen
Sonja

 

Kære Sonja,
Det kalder jeg et godt spørgsmål! Min første tanke er, at det lyder lidt poppet. Hvis du skal spise vand, skal du selvfølgelig sørge for at vælge fødevarer med højt vandindhold for eksempel agurk, som indeholder cirka 97 procent vand.  Men for at få det, sundhedsstyrelsen anbefaler, altså cirka to liter vand om dagen, skal du så spise seks agurker om dagen – hvis vi siger, de vejer 300-400 gram stykket.

Når du drikker rent vand, får du jo ikke så meget andet med end vandet og ikke for eksempel vitaminer. Det vil du få, hvis du spiser vandet. Så vil du få vitaminer og nogle antioxidanter, og det må næsten være det, som er argumentet for at skulle -spise vandet. Jeg synes stadig, det lyder lidt mærkeligt, og er heller ikke sikker på, at det slukker tørsten ordentligt, på samme måde som vand slukker tørst, så det er ikke noget, jeg kan anbefale. Min anbefaling: drik et par liter vand, te eller kaffe om dagen, og spis grøntsagerne ved siden af.

Kærlig hilsen
Gitte Wenneberg, klinisk diætist

Spørg om sundhed!
Har du et spørgsmål om sundhed? Vi har panelet, der kan svare: Pia Koefoed, praktiserende læge, Lotte Paarup, fysioterapeut, forfatter og foredragsholder samt Gitte Wenneberg, klinisk diætist. Skriv til os på liv@magasinetliv.dk. Hvis dit spørgsmål bliver valgt, får du også svar på mail.

Du vil (garanteret) også kunne lide