Et lille amerikansk studie tyder på, at økologiske råvarer kan hjælpe kroppen med at skille sig af med de potentielt skadelige rester af kemiske stoffer, der stammer fra de konventionelt dyrkede fødevarer.
Dermed er der endnu et argument for, at du overvejer at lade de konventionelle råvarer ligge og så vidt muligt gå efter de økologiske.
I studiet kunne man allerede efter en uge med 100 procent økologiske råvarer måle et fald af pesticidrester i deltagernes urin på mere end 60 procent. Og det må man da sige er hurtig afregning efter en ændring!
5 fødevarer, du især bør købe økologisk
Vælger du at købe disse fem fødevarer økologisk, styrer du uden om en stor mængde af de pesticidrester, der ellers kan ryge ind i kroppen fra de konventionelt dyrkede fødevarer. Ifølge tal fra DTU Fødevareinstituttet står de for cirka halvdelen af pesticidrester:
- Æbler
- Pærer
- Hvedemel
- Tomater
- Vindruer

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 9. maj 2019.