Morgenmad for vindere

Hvilken morgenmad er mest optimal for en kvinde i 40'erne med almindelig vægt og stillesiddende job? Diætisten giver dig svaret!

6. august 2015 af Jane Hansen

Hvilken morgenmad er den mest optimale for mig, en helt almindelig kvinde på 44 år med en helt ­almindelig vægt og et helt almindeligt stille­siddende job og en helt almindelig cykeltur på fem kilometer til og fra arbejde hver dag?

Venlig hilsen Mette

Kære Mette
Det findes der heldigvis ikke kun ét svar på. Svaret må være, at morgenmad helt generelt er for vindere! Den sundeste morgenmad er den morgenmad, der bliver spist.

LÆS OGSÅ: Hvad er det sundeste bær?

Forskning viser, at det er vigtigt at spise morgenmad, både i forhold til at tænke klarere, ikke at blive overvægtig og at holde blodsukkeret stabilt.

Det er selvfølgelig ikke lige meget, hvad du spiser, men der er mange gode bud på gode morgenmåltider:

Spiser du havregryn eller et andet kornprodukt, så vælg det, der indeholder mindst 8 gram fibre pr. 100 gram, højst 7 gram fedt pr. 100 gram og højst 13 gram sukker pr. 100 gram.

Vælger du et surmælksprodukt, skal du holde dig under 0,7 gram fedt pr. 100 gram og ingen sukker. Kom gerne mysli på, det giver mere mæthed.

Mange holder af at starte dagen med brød. Sørg for, hvis det er hvedebrød, at det indeholder mindst 5 gram fibre pr. 100 gram og højst 7 gram fedt pr. 100 gram.

En smoothie er en god idé til dem, der ikke har den store appetit, da det er nemmere at drikke end at spise. Kom lidt havregryn i, så holder mætheden lidt længere.

Så farvel til chokoflakes og anden slikmorgenmad. Det hører ikke med i den optimale morgenmad.

Kærlig hilsen Gitte, klinisk diætist

Spørgsmålet er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 27.

Spørg om sundhed!
Har du et spørgsmål om sundhed? Vi har panelet, der kan svare: Pia Koefoed, praktiserende læge, Lotte Paarup, fysioterapeut, forfatter og foredragsholder samt Gitte Wenneberg, klinisk diætist. Skriv til os på liv@magasinetliv.dk. Hvis dit spørgsmål bliver valgt, får du også svar på mail.

Du vil (garanteret) også kunne lide