Mad mod høfeber?

Kan du spise dig ud af din høfeber? Magasinet Livs diætist giver dig svaret her ...

4. juni 2015 af Redaktionen

Kan jeg spise mig ud af min høfeber? Jeg er villig til at gøre alt (med måde), da jeg er ved at blive vanvittig af at klø, og min håndkøbsmedicin tager ikke det hele.

Kære Lea
Nej, desværre kan du ikke forbedre dine høfebersymptomer med din mad. Der findes ikke madvarer, som kan forbedre den irriterende kløe i forbindelse med græspollenallergi.

Derimod har du måske prøvet at reagere med allergi, når du får visse madvarer? Ved pollenallergi kan du få allergiske symptomer, når du spiser visse frugter, grøntsager, nødder eller krydderier. Kroppen reagerer, fordi den ikke kan skelne mellem de allergifremkaldende stoffer i pollen og lignende stoffer i fødevarer. Det kaldes krydsreaktioner.

Cirka halvdelen af mennesker med allergi over for både birke-, græs- og bynkepollen får symptomer, når de spiser visse nødder, grøntsager og frugter. Nogle får symptomer hele året, når de spiser fødevarer, som krydsreagerer med pollen. Andre er mere heldige og har kun symptomer i pollensæsonen.

Det hjælper desværre ikke på symptomerne på selve græspollen­allergien at undgå disse krydsreagerende madvarer, så du må ty til håndkøbsmedicinen eller vaccine. Da det jo er en lidelse, mange har, bliver der forsket meget i allergi, så forhåbentlig bliver problemet løst helt engang.

Venlig hilsen
Gitte, klinisk diætist

Spørg om sundhed! Har du et spørgsmål om sundhed? Vi har panelet, der kan svare: Pia Koefoed, praktiserende læge gennem 16 år, Lotte Paarup, fysioterapeut, forfatter og foredragsholder samt Gitte Wenneberg, klinisk diætist i 12 år. Skriv til os på liv@magasinetliv.dk. Hvis dit spørgsmål bliver valgt, får du også svar på mail.

Du vil (garanteret) også kunne lide