© Getty Images

Er kulhydrater virkelig så slemme?

Kulhydrater går jo for at være det onde monster, men behøver du virkelig skippe grovboller og rugbrød? Få svaret her.

17. januar 2016 af Redaktionen

Er brød virkelig så farligt?

Kære brevkasse,
Jeg elsker brød og har altid spist meget af det – og troet, jeg var sund, for i den ‘gamle’ kostpyramide skulle man jo spise ‘mest fra bunden’. Men i de senere år har jeg hørt meget om, at kulhydrater er det store onde monster. Jeg er ikke overvægtig, men kan godt mærke, at det bliver sværere at holde vægten med årene. Skal jeg virkelig opgive mine elskede grovboller og det duftende dejlige rugbrød, som min mand bager?

Kærlig hilsen Katrine

 

Kære Katrine,
Når vi taler om kulhydrater, er det vigtigt at skelne mellem de ‘gode’og de ‘onde’ af slagsen. De onde er eksempelvis hvidt brød og sukker, som får blodsukkeret til at stige hurtigt og falde lige så hurtigt igen – uden at du egentlig føler dig mæt. De gode er for eksempel fuldkornsbrød og grøntsager, som giver dig en god mæthedsfornemmelse og sikrer et stabilt blodsukker. Eftersom du ikke er overvægtig, men blot gerne vil passe på vægten, kan du også sagtens spise dine grovboller og dit lækre rugbrød. Det er bare vigtigt, at du er opmærksom på mængderne af det grove brød, du spiser – og hvad du kommer på. Og så ellers går uden om det hvide brød i hverdagen.

Venlig hilsen Lone Kjær
Ernærings- og husholdningsøkonom

Spørg om sundhed!
Har du et spørgsmål om sundhed? Vi har panelet, der kan svare: Pia Koefoed, praktiserende læge, Lotte Paarup, fysioterapeut, forfatter og foredragsholder samt Gitte Wenneberg, klinisk diætist. Skriv til os på liv@magasinetliv.dk. Hvis dit spørgsmål bliver valgt, får du også svar på mail.

Du vil (garanteret) også kunne lide