Du er stadig, hvad du spiser - og du kan forebygge sukkersyge med din mad

Spis din risiko for type 2-diabetes med med nødder, fuldkorn, frugt og grønt

1. december 2014 af Redaktionen

Ny international metaanalyse har kigget på den samlede viden, man i dag har om kost og diabetes. På den baggrund konkluderer forskerne, at det er kvaliteten og sammensætningen af fedt og kulhydrater, som er vigtig i både forebyggelsen og behandlingen af type 2-diabetes, som flere og flere får og typisk efter de 40.

Her bliver de grove kulhydrater og det sunde fedt fremhævet, så du skal altså styre uden om de hurtige kulhydrater og det animalske fedt, hvis du gerne vil spise din risiko for diabetes ned. Til gengæld er det ikke så afgørende, om du følger en eller anden bestemt kur. Så længe du bare lever efter disse hovedprincipper.

Den mad nedbryder diabetes-værn:

  • Kød fra firbenede dyr
  • Hurtige kulhydrater
  • Sukkersødede drikke
  • Alkohol
     

Den mad opbygger diabetes-værn:

  • Frugt og grønt
  • Bælgfrugter
  • Fuldkornsprodukter
  • Nødder
     

Kilde: Diabetes.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide