Grøntsager på bord
© iStock

Du bliver lykkeligere, hvis du spiser mad, som har en helt bestemt farve

Den er god nok. Farven på vores mad har faktisk en indvirkning på vores lykke. Og det drejer sig med garanti ikke om den farve, du tror.

24. juni 2017 af Anja Bruneskjold

Nu er det videnskabeligt bevist. Der findes faktisk en farve, som gør os langt mere lykkelige, hvis vi inkorporerer den i vores madplan. Hvis vejret er gråt, mørkt og trist, skulle mad i denne farve angiveligt virke allerbedst – booste dit humør OG gøre dig mere lykkelig end andre farver.

Bliv glad med gul

Studiet viser i hvert fald, at 70 % af dem, der deltog i forsøget, følte sig langt mere lykkelige, når de spiste gul mad, fremfor når de spise en hvilken som helst anden farve mad. 

Studiets forskere mener, at vores påvirkning af den gule mad kan stamme helt tilbage fra, da vi var børn. Her forbandt vi farven gul med solskin og legesager – altså noget, som gjorde os glade, både dengang og nu. 

Prøv også med rød og brun

Så hvorfor ikke prøve at spise mere gul mad? Fra nu af vil vi i hvert fald mæske os i majs, ingefær, ananas, mango, bananer, citroner, gurkemeje, safran og andre gule madvarer.

I forsøget viste det sig også, at mange af deltagerne var langt hurtigere til for eksempel at svare på spørgsmål i sammenligning med, hvis de spiste madvarer i andre farver.

Ud over den gule farve reagerede deltagerne også på farver som rød og brun. Farver, som måske ikke stråler så meget – men som til gengæld gør madlavningen en smule lettere.

Kilde: Hälsoliv og Metro.co.uk

Du vil (garanteret) også kunne lide