Eksperten
Sundhedsredaktør Gitte Høj brænder for sundhed. Så meget, at hun er både kostvejleder, psykoterapeut og sundhedsjournalist. Så du kan trygt lægge din sundhed i hendes hænder!
Usund og fedende. Det har været kartoflens kedelige etikette de seneste år, hvor manges øjne har hvilet på det glykæmiske indeks. Her ligger den gamle rodfrugt i toppen, og den har derfor været under mistanke for blandt andet at lave ulykker med dit blodsukker og dermed også din risiko for at udvikle diabetes.
Kartofler er en vitaminbombe
Danske forskere fra Institut for Idræt og Ernæring kaster imidlertid denne mistanke over bord og slår fast, at der ikke kan påvises nogen sikker sammenhæng mellem indtaget af kartofler og øget risiko for livsstils sygdomme som hjertekarsygdomme og diabetes.
Så er du en af dem, der har valgt den vitamin og fiberrige kartoffel fra, er det måske tid til at sige velkommen tilbage?
Kilde: Nexs.ku.dk
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 72