En plade chokolade ligger på en lyserød underkop ved siden af en lyserød kop med kaffe


© iStock

Chokolade om morgenen er godt for dit helbred

Ny hjerneforskning viser, at chokolade ikke bare er lækkert, men også sundt for dig

21. april 2016 af Mikkel Hede

Chokolade er hjerneføde

Der forskes heftigt i chokolade i disse år. Det er som om, at videnskaben har fundet ud af, at noget der smager så godt, må være godt for noget. 

Flere og flere videnskabelige undersøgelser peger faktisk også på, at chokolade ikke kun er noget for sidebenene, men også noget for hjernen.

En undersøgelse fra Syracuse University har vist, at de personer, der som et led i et forsøg indtog chokolade, scorede højere i tests for hjernerelateret performance, end personer der ikke havde havde spist chokokolade.

En beslægtet undersøgelse fra Institute for Health på University of South Australia peger på, at folk der jævnligt spiser chokolade, klarer sig påfaldende bedre i kognitive test, end folk der sjældent spiser chokolade.

De enkelte undersøgelse er i sig selv ikke et bevis på, at chokolade er god for kvaliteten af hjerneaktiviteten. Det er dog tankevækkende, at flere og flere undersøgelser peger i netop denne retning. 

Hvis man kombinerer disse resultater med videnskabelige undersøgelser, der forsker i diæter og overvægtighed, så er den overraskende konklusion, at man faktisk både kan tabe sig og stimulere sin hjerneaktivitet ved at spise chokolade på ét bestemt tidspunkt af dagen.

Kvinde bider af en stor plade mørk chokolade
© iStock

Chokolade som slankekur

Verden er langsomt ved at vænne sig til, at chokolade ikke længere i sig selv er årsagen til overvægt. Chokolade kan, hvis den anvendes rigtigt, måske ligefrem have den modsatte effekt og bidrage posititiv til slankekure. 

Der er andre videnskabelige undersøgelser, der peger på vigtigheden af at time sine måltider rigtig, hvis man ønsker at tabe sig – og endnu vigtigere: Hvis man ønsker at fastholde et vægttab.

Et studie fra Tel Avivs Universitet har for eksempel vist, at det fremmer vægttab, hvis man begynder dagen med et større måltid fuld af kulhydrat og protein. Det reducerer nemlig behovet og hangen til at overspise resten af dagen.

Hvis man kombinerer dette med chokoladens evne til at vække hjernen til live og give den et boost, så er sagen klar: En chokoladekage eller andre chokoladefristelser kan meget vel være den bedste, sundeste og mest slankende måde at starte dagen på.

Du vil (garanteret) også kunne lide