Chokolade giver dig bedre hukommelse

En ny undersøgelse viser, at du kan spise dig til bedre hukommelse - og det endda på en ganske behagelig måde....

29. oktober 2014 af Mette Andrea Boesgaard

Kniber det med hukommelsen? Så kan det faktisk være en rigtig gode ide at tage et stykke chokolade...

En ny undersøgelse viser nemlig, at nogle af flavonoid - som findes i blandet andet kakao - har en stor effekt på aldersrelateret hukommelsestab.

Gennem tre måneder har 37 frivillige i alderen 50-69 år hver dag drukket en særlig kakao-drik - halvdelen fik en drik med en høj dosis af flavonoider på 900 milligram, den anden halvdel fik en lav dosis på 10 milligram. Forskerne scannede så deltagernes hjerne for at se på, hvordan blodgennemstrømningen i den del af hjernen, hvor hukommelsen typisk bliver dårligere, når man bliver ældre. De testede også gruppernes hukommelse før og efter forsøgene. Og resultatet blev, at dem, der drak den høje dosis af flavonoid, havde større blodgennemstrømning og bedre hukommelse, skriver tidsskriftet Nature Neuroscience.

- Hvis en deltager havde en hukommelse som en typisk 60-årig i starten af undersøgelsen, ville den person i gennemsnit efter tre måneder have en hukommelse som en typisk 30 eller 40-årig, siger Scott Small, der er professor i neurologi på Columbia University Medical Center i New York.

Hvis du ikke er vild med chokolade, kan du glæde dig over, at flavonoid også findes i druer, blåbær, nogle grønsager og te.

Forskerne bag undersøgelsen understreger, at resultaterne ikke er bekræftet i en større undersøgelse, og de gælder på hukommelsestab på grund af Alzheimzers. Og så siger de, at mængden af flavonoider i almindelig chokolade er ret lille sammenlignet med den drik, der blev brugt i forsøget. Men det skader ikke at tage et stykke chokolade...

Du vil (garanteret) også kunne lide