Grøntsager
© iStock

8 lækre madvarer, der hjælper dig til et vægttab

Vil du gerne komme godt fra start med dit vægttab? Så er det en god idé at fylde din daglige kost op med disse lækre madvarer

3. august 2017 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen / Aktiv Træning

Er det ved at være på tide at give vægten et hak nedad? Så kickstart dit vægttab ved at inkorporere disse lækre fødevarer i din daglige kost. De indeholder hver især nogle vitaminer, mineraler eller fibre, der er særligt gode, når du ønsker et vægttab.

Pærer

Pærer er midtpunktet for flere studier, der skal udrede i hvor stort omfang antioxidanterne i frugten virker anti-inflammatorisk. En vægtøgning er anset som pro-inflamatorisk, og derved vil pærens gode stoffer være naturens slanke-produkt. 

Kyllingesuppe

Generelt mætter suppe rigtig godt i forhold til, hvor mange kalorier man får indtaget. Da kylling er magert kød, vil du spare endnu flere kalorier ved at koge suppen på dette.

Rosenkål

Rosenkål mætter godt, og indeholder gode mængder fibre og protein. Steg dem eventuelt på panden med chili og peber.

Citrusfrugter

Lime, citron og appelsin giver dig et energiboost, samtidig med at de gode C-vitaminer holder sygdom væk. 

Havregrød

Havregrød mætter enormt meget og indeholder store mængder gode fibre. Top endelig din havregrød med bær og nødder for at opnå ekstra sødme, vitaminer og sunde fedtstoffer.

Chili-gryde

Find en masse gode grøntsager og kog dem ind sammen med chili og andre lækre krydderier. Så har du en dejlig varm aftensmad, der mætter og sætter skub i forbrændingen, samtidig med at du ikke får så mange kalorier.

Grønkål

Grønkål er rigt på A-vitamin, B6 og kalium - og så fungerer det fremragende som en mere mættende erstatning for salat.

Squash

Squash indeholder få kalorier og kan rives til spaghetti-lignende strimler. Det vil spare dig for mange kalorier over tid.

Vejer du for meget? Med denne BMI beregner kan du nemt og hurtigt teste, om du vejer for meget.

Du vil (garanteret) også kunne lide