Der er de velkendte: Sodavand, slik og kanelsneglene. Alle dem, du ved, er proppet med sukker. Og så er der dem, du måske ikke umiddelbart tænker som sukkerbomber. Ja, de findes desværre også. Læs bare med her.
1. Færdige dressinger og saucer
De er ganske enkelt fyldt med sukker – og ofte er de fedtfattige ekstra fyldt for at kompensere for det fedt, som jo giver smag. Undgå dem med mere end 10 g sukker pr. 100 g.
2. Økologiske fuldkornskiks
Økologi er ingen garanti for mindre sukker og mere sundhed. Kiks indeholder ofte omkring 13 g sukker pr. 100 g. Gå efter dem med mindst sukker.
3. Færdiglavet brød
Mange såkaldte sunde boller indeholder op til 12 g sukker pr. 100 g. Anbefalinger går på maksimalt 5 g sukker pr. 100 g.
4. Marinerede og syltede fødevarer
Syltede rødbeder, karrysild og rødkål er proppet med sukker. Gå efter højst 10 g sukker pr. 100 g. Karrysild indeholder ofte op til 18 g sukker pr. 100 g.