Æbleeddikke
Æbler kan blive til saft og til most, men altså også til sund eddike. © Getty Images

3 sunde gevinster ved æbleeddike

Det er måske ikke lige det, du har lyst til at tage et shot af – æbleeddike. Men det er slet ikke så surt for din krop, som det er for dine smagsløg!

2. september 2019 af Gitte Høj

Du kender æbleeddike og måske endda fra dit eget køkken, hvor du bruger den i dressinger eller gryderetter, som trænger til lidt syre. Men faktisk ser det ud til, at æbleeddiken også kan have nogle sundhedsmæssige fordele. Se bare her, hvad den syrlige eddike kan. 

1. Æbleeddike stabiliserer dit blodsukker

Du ved, at det slider på kroppen, når dit blodsukker suser op og ned. Og noget tyder på, at æbleeddike kan både stabilisere og sænke et blodsukkerniveau.

2. Hjælper dig med vægttab

Det tyder på, at æbleeddike kan hjælpe dig, hvis du kæmper med for mange kilo på maven. Man kender ikke årsagen, men det kan handle om, at denne smagsforstærker skaber mere tilfredsstillelse og en større oplevelse af mæthed, og du derfor spiser mindre.

3. Æbleeddike kan bekæmpe svamp

Du kan have svampeinfektioner i munden, i halsen og i den nedre afdeling. Og du kan få nemmere ved at få det med alderen. Candida er ofte årsag til svamp, og æbleeddike kan have antibakterielle egenskaber og dermed muligvis afhjælpe lette svampeinfektioner.

Sådan bruger du æbleeddike

  • Tilsæt som minimum 1 teskefuld til 1 glas et par gange om dagen.
  • Kan du ikke lide smagen, kan du fortynde den yderligere.
  • Forsøg dig derudover lidt frem. Måske hældt i smoothies eller rørt i yoghurt?

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 11. april 2019. 

Du vil (garanteret) også kunne lide