Selleri og selleripuré
Sellerijuice? Eller måske selleri i din kødsovs?© Getty Images

10 madvarer med meget kalk

Kalk er vigtigt for dine 40+ knogler. Hvis du ikke drikker så meget mælk, så findes der andre måder at sørge for at få kalk nok.

24. april 2023 af Redaktionen

Kalk er afgørende for opbygningen og vedligeholdelsen af vores knogler og tænder, men også for et sundt blodtryk og udholdende muskler. Som vi jo kun får brug for yderligere assistance til med alderen!

Er du ikke til mejeriprodukter, er der også gode mængder kalk, eller kalcium, i mørkegrønne grønt­ sager som broccoli, grønkål og spinat.

Og for at du kan optage kalk effektivt, er det afgørende, at du får nok D­vitamin og magne­ sium. Så husk at spise varieret, og få meget gerne fed fisk flere gange ugentligt. Særligt her i vinterhalvåret. 

10 madvarer med meget kalk pr 100 gram. 

PARMESANOST: 1.110 mg 

ALM. SKÆREOST: 1.050 mg 

SESAMFRØ: 959 mg 

MOZZARELLAOST: 740 mg 

BRIEOST: 720 MG TANG: 690 mg

TANG: 690 mg 

FETAOST: 620 mg 

CHIAFRØ: 545 mg 

SARDINER: 420 mg 

BLADSELLERI: 325 mg 

Du vil (garanteret) også kunne lide