Kalk er afgørende for opbygningen og vedligeholdelsen af vores knogler og tænder, men også for et sundt blodtryk og udholdende muskler. Som vi jo kun får brug for yderligere assistance til med alderen!
Er du ikke til mejeriprodukter, er der også gode mængder kalk, eller kalcium, i mørkegrønne grønt sager som broccoli, grønkål og spinat.
Og for at du kan optage kalk effektivt, er det afgørende, at du får nok Dvitamin og magne sium. Så husk at spise varieret, og få meget gerne fed fisk flere gange ugentligt. Særligt her i vinterhalvåret.
10 madvarer med meget kalk pr 100 gram.
PARMESANOST: 1.110 mg
ALM. SKÆREOST: 1.050 mg
SESAMFRØ: 959 mg
MOZZARELLAOST: 740 mg
BRIEOST: 720 MG TANG: 690 mg
TANG: 690 mg
FETAOST: 620 mg
CHIAFRØ: 545 mg
SARDINER: 420 mg
BLADSELLERI: 325 mg