Kvinde der ligger i sengen og sover
© istock

10 madvarer, der giver en bedre nattesøvn

Fra early bird til natteravne: Én ting, vi alle kan blive enige om, er, at når vi endelig lægger vores hoveder på hovedpuden, så vil vi faktisk bare gerne sove.

4. november 2015 af Iform.dk og Jane Hansen

Hvad skal jeg spise inden sengetid?

Intet er mere irriterende end en dårlig nattesøvn eller søvnløshed, og beviserne for at søvn er vigtigt for helbredet er større end nogensinde.

Forskning tyder på, at du godt kan opgive den gamle metode med at tælle får, men i stedet overveje hvilke fødevarer du spiser inden sengetid. Det er nemlig bevist, at visse fødevarer hjælper til en bedre nattesøvn.

Broccoli er godt for dine lunger

Forskere har undersøgt, hvordan de fødevarer og drikke, vi indtager i timerne inden sengetid, påvirker den tid, det tager at falde i søvn. Og undersøgelsen konkluderer, at fødevarer med et højt glykæmisk indeks er bedre at falde i søvn på end fødevarer med et lavt glykæmisk indeks.


Derfor bliver du slank af at sove


Årsagen er, at de højglykæmiske fødevarers indhold af kulhydrater øger blodets mængde af stoffet tryptofan, der gør dig søvnig. Glykæmisk indeks er en måde at kategorisere fødevarer på, alt efter hvordan de påvirker blodsukkeret. I gennemsnit faldt testpersonerne 8,5 min. hurtigere i søvn på høj GI-mad. Men der var forskelle på op til 30 minutter.


10 madvarer, der får dig til at sove bedre

  1. Riskiks
  2. Mango
  3. Figner
  4. Franskbrød
  5. Risnudler
  6. Dadler
  7. Ananas
  8. Doughnuts
  9. Jasminris
  10. Ovnbagte kartofler


3 fix, der får dig til at springe ud af sengen

Seneste

Måske er du interesseret i...