Brombær
© Getty Images

10 gode kilder til e-vitamin

E-vitamin er en vigtig antioxidant og er godt for dit kredsløb, dit immunforsvar og dit nervesystem. Se her, hvad du kan spise, der indeholder e-vitamin.

6. juni 2023 af Redaktionen

E-vitamin fungerer som antioxidant. Det vil sige, at vitaminet beskytter fedtstoffer mod at blive dårlige. Det er smart, for alle celler er omgivet af en fedtrig membran, og uden E-vitamin går der derfor kuk i hele dit system. For eksempel immunforsvaret og nervesystemet.

E-vitamin gør ligeledes dit blod mere tyndtflydende, hvilket er godt for dit kredsløb.

Normalt optager vi under halvdelen af det E-vitamin, vi indtager, og det nedbrydes let af både ilt, varme og lys, hvorfor du får mest E-vitamin, når du spiser for eksempel bær, der er i sæson, og som ikke er blevet forvandlet til syltetøj. 

(Og A-TE er altså den måleenhed, man bruger ved koncentration af E-vitamin. Herunder i pr. 100 gram)

SOLSIKKEFRØ (37 A-TE) 

MANDLER (23 A-TE) 

HASSELNØDDER (22 A-TE) 

RAPSOLIE (18 A-TE) 

HØRFRØOLIE (18 A-TE) 

PINJEKERNER (12 A-TE) 

TORSKEROGN (10 A-TE) 

HØRFRØ (8 A-TE) 

BROMBÆR (6 A-TE) 

GRØNKÅL (5 A-TE) 

Du vil (garanteret) også kunne lide