E-vitamin fungerer som antioxidant. Det vil sige, at vitaminet beskytter fedtstoffer mod at blive dårlige. Det er smart, for alle celler er omgivet af en fedtrig membran, og uden E-vitamin går der derfor kuk i hele dit system. For eksempel immunforsvaret og nervesystemet.
E-vitamin gør ligeledes dit blod mere tyndtflydende, hvilket er godt for dit kredsløb.
Normalt optager vi under halvdelen af det E-vitamin, vi indtager, og det nedbrydes let af både ilt, varme og lys, hvorfor du får mest E-vitamin, når du spiser for eksempel bær, der er i sæson, og som ikke er blevet forvandlet til syltetøj.
(Og A-TE er altså den måleenhed, man bruger ved koncentration af E-vitamin. Herunder i pr. 100 gram)
SOLSIKKEFRØ (37 A-TE)
MANDLER (23 A-TE)
HASSELNØDDER (22 A-TE)
RAPSOLIE (18 A-TE)
HØRFRØOLIE (18 A-TE)
PINJEKERNER (12 A-TE)
TORSKEROGN (10 A-TE)
HØRFRØ (8 A-TE)
BROMBÆR (6 A-TE)
GRØNKÅL (5 A-TE)