Kom i mål med 6 om dagen

“6 om dagen” har længe været et mantra, og det er heldigvis ikke gået af mode. Det er nemlig rigtig vigtigt at få dækket det daglige behov for frugt og grønt. Men hvordan får du lige gjort de grønne godbidder til en del af hverdagen? Det får du 3 gode bud på her.

1. september 2022 af Annoncør

De fleste af os ønsker at leve sundt, for hvem vil ikke gerne have et langt liv med et lykkeligt helbred? Men det kan være udfordrende at implementere sunde vaner i hverdagen. Det kræver nemlig ikke bare planlægning, men også viljestyrke.

En hjælpende hånd skader selvfølgelig ikke, og der er faktisk nogle ting, du kan gøre for at gøre det lettere for dig selv.

Få orden på frugt og grønt med en frugtordning

Frugtkurv, frugtordning eller firmafrugt - kært barn har mange navne. Fællesnævneren er midlertidig den samme, nemlig at gøre livet lettere for dig, der ønsker en sundere livsstil. Her får du de 6 om dagen (og mere til) leveret direkte til døren. En frugtordning kan være en stor fordel, når behovet for grønne salater, eksotiske frugter og sunde snacks skal stilles.

Med en frugtordning fra Frugtkurven med firmafrugt tager du ansvar for din egen og dine medarbejderes sundhed. Det er ikke bare god stil, det kan også være med til at øge effektiviteten. Blodsukkeret får nemlig et sundt og naturligt kick med en banan eller et æble efter frokost.

Du kan naturligvis også have stor glæde af en frugtkurv derhjemme. Det bliver nemt at implementere kål, kartofler og gulerødder i kosten, når din grøntkasse fra Frugtkurven kommer lige til døren. Så skal der hakkes, snittes og smages!

Sådan kommer du i mål

Du ved sikkert allerede, at vi helst skal indtage 600 gram frugt og grønt om dagen. Men har du også helt styr på, hvordan fordelingen bør være? Sundhedsmantraet kan sommetider lyde lidt for simpelt. Derfor er det godt at have nogle retningslinjer at gå frem efter:

  • Minimum 300 gram af den daglige kost bør være grøntsager.
  • Spis gerne 100 gram mørkegrønne grøntsager, altså spinat, broccoli, grønkål og lignende.
  • Spist tilsvarende 100 gram røde og orange grøntsager, det vil sige tomater, gulerødder, rød peberfrugt og lignende.
  • Spiser du kun en smule kød om ugen (cirka 350 gram)? Så bør du indtage omkring 100 gram bælgfrugter ud over de 6 om dagen.
  • Har du børn på 4-10 år, er de anbefalede mængder 400-600 gram frugt og grønt om dagen.
  • Sørg især for at få mange grove grøntsager, fx ærter, kål, bælgfrugter og rodfrugter.

Det skal heller ikke blive kedeligt

Det er nemmere at implementere vaner, som giver glæde og nydelse, end vaner, der er... nåja, kedelige. Derfor er det vigtigt, at måltiderne er spændende og appetitlige, samtidig med at de er spækket med sunde råvarer. Hvis du har børn, ved du også, at de ikke stiller sig tilfredse med hvad som helst.

Heldigvis behøver det ikke være svært at lave sjov, grøn mad. For det første er det en fornøjelse at tilberede et måltid af farvestrålende grøntsager. For det andet findes der i dag et hav af lækre og lette opskrifter online, så det er bare med at finde noget, der taler til dine smagsløg. 

Du vil (garanteret) også kunne lide