Lyshåret kvinde med en blå skjorte på smiler roligt mens hun kigger ind i kameraet
© iStock

Klar, parat, sundhedssvar!

40+ alderen er så fuld af forandringer i din krop, at dit hoved kan føles, som om det er ved at sprænges af spørgsmål. Så vi har bedt eksperterne svare på dine 40+ sundhedsspørgsmål

1. marts 2018 af Redaktionen

Jeg kan mærke, at mine slimhinder er begyndt at blive tørre, og det begynder at påvirke min lyst til sex. Hvad kan jeg gøre?

Gynækologens svar:

“Det mest effektive middel til tørre slimhinder i og efter overgangsalderen er lokal østrogenbehandling. Det kan du få som en ring, der lægges op i skeden og skiftes hver tredje måned. Eller som stikpiller eller som creme. 

Behandlingen påvirker kun slimhinderne i skeden og blæren og hjælper altså ikke på for eksempel hedeture. Og da behandlingen kun virker lokalt i underlivet, hverken øger eller mindsker den risikoen for kræft, blodprop eller andre sygdomme. 

Der findes også hormonfri creme med hyaluronsyre, som regulerer fugtbalancen. Hvis du bruger den dagligt, fugter den slimhinderne, men den er ikke så effektiv som østrogenbehandling. Derfor skal du sammen med en hormonfri creme huske at bruge en god glidecreme, hvis du vil have samleje

Knibeøvelser øger blodgennemstrømningen i underlivet og kan måske styrke slimhinderne. Og det kan sex også,” svarer gynækolog Ditte Trolle. 

Få svar på alle 17 sundhedsspørgsmål i Magasinet Liv

I Magasinet Liv 3 kan du få eksperternes svar på yderligere 16 sunhedsspørgmål, der blandt andet omhandler overgangsalderen, menstruation, sex, vægt, humør, kost, inkontinens og meget mere. Så skynd dig ned i din nærmeste kiosk og få fingrene i det nyeste Magasinet Liv!

© Ditte Capion

Seneste

Måske er du interesseret i...