© Karen Lyager

Kan pistacieis ikke snart blåstemples som superfood?

Karen Lyager er Magasinetliv.dk's nye sundhedsblogger, og vi har spurgt hende, hvor sundt hun selv lever

30. november 2016 af Redaktionen

Vi har tidligere budt Karen Lyager varmt velkommen her på Magasinetliv.dk, og nu er det blevet tid til at stille skarpt på Karens sundhedsprofil. 

Husk også at besøge Karens egen blog på Magasinetliv.dk/karenlyager.

Spiser du sundt?
“Ja, jeg spiser sundt, men det er ikke noget offer. Grundlæggende elsker jeg allermest grøntsager, bær, fisk, skaldyr og kylling, og det er jo supersundt. 

Jeg har dog også en alvorlig svaghed for mørk chokolade, lækker hvidvin og pistacieis. De tre ting kunne jeg indtage i ubegrænsede mængder! Heldigvis betragter jeg både mørk chokolade og et glas vin ind i mellem som nogenlunde sundt, så nu venter jeg bare på, at nogen blåstempler pistacieis som ny superfood.”

Hvor meget træner du?
“Jeg løber af lyst cirka tre gange om ugen, cirka 45 minutter hver gang og altid i smuk natur. Desuden cykler og går jeg til alt det, jeg overhovedet kan. Jeg har både racercykel og transportcykler og drømmer om en ny mountainbike.

Nu hvor det bliver efterår, skal jeg have seriøst gang i styrketræningen igen. Jeg er medlem af fitnesscentre i både Hellerup og på Bogø, men verdensmester i at finde på undskyldninger for at blive væk. Jeg kan bare bedst lide at træne udendørs.

Om sommeren bruger jeg mine muskler i haven og på båden eller slæber måtte, håndvægte og kettlebells ud i solen. Jeg burde helt klart gå til yoga, men det er svært for mig at følge et hold, for jeg har ikke nogen fast rytme for, hvornår jeg er i byen og på landet.”

Hvad er det vigtigste, du har lært, fra din tid på I FORM?

“Det vigtigste, jeg har lært på I FORM, er at sundhed ikke må fylde hele min horisont. I perioder er jeg gået all in, enten for at træne mig op til et marathon, følge en restriktiv kostplan eller tabe x antal kilo, og jeg kan blive virkelig nørdet og stædig.

Men prisen er for høj, hvis projektet indebærer, at man konsekvent må sige nej til at spise og hygge med familie og venner, fordi man ikke har tid – eller ikke vil spise deres mad. Det gælder om at finde en balance, så man ikke isolerer sig socialt.

Og så kender jeg efterhånden mig selv godt nok til at vide, hvilke sunde indsatser, der fungerer for mig i længden: Det er dem, der også giver øjeblikkelig belønning. Uanset hvor mange sunde stoffer, der er i en madvare, gider jeg ikke spise den, hvis den ikke smager virkelig godt. At gå, løbe og cykle kræver ingen overvindelse, fordi jeg får et gevaldigt udendørskick, som jeg kan leve højt på resten af dagen.”

Du vil (garanteret) også kunne lide